Hoe belangrijk is haarolie in je haarverzorgingsroutine?

haarolie

Dit heeft alles te maken met jouw haartype

Haarolie zorgt ervoor dat je lokken een prachtige glans krijgen. Dat betekent echter niet dat het voor elk haartype werkt. Het ligt namelijk helemaal aan je haarverzorgingsroutine. Als je al heel veel producten gebruikt, kan het je haar namelijk ook verzwaren. Wij vroegen ons daarom af hoe belangrijk haarolie is. 

Zo werkt het

First things first: we weten dat haarolie zorgt voor een glanzend effect en dat het pluizig haar tegengaat, maar hoe werkt een haarolie nu precies? Nou, dat hangt er ook nog van af. De meeste mensen brengen haarolie aan na het douchen, zo’n 30 tot 60 minuten nadat het haar is gewassen. Het kan ook als een treatment in het haar worden aangebracht, maar dan is het wel belangrijk dat je het grondig uitspoelt. De meeste mensen gebruiken het als een stylingproduct na hun haarwasritueel.

De techniek

Hoe vaak je een haarolie het beste kunt gebruiken? Dat hangt af van je natuurlijke haar. De vuistregel is om dit een tot twee keer per week te doen (dus eigenlijk wanneer je het hebt gewassen). De haarolie voedt je lokken dan, zonder het te veel te hydrateren. Lees: zonder dat de olie ervoor zorgt dat je haar er vettig uitziet.

Je kunt haarolie het beste in vochtig haar aanbrengen. Dan hechten de oliën zich het beste aan de haarschacht. En dat wil je, want op deze manier kun je voorkomen dat je haar gaat pluizen wanneer het volledig is opgedroogd. Maar ook als je haar al droog is, kun je nog steeds haarolie in je lokken aanbrengen. In dit geval zorgt een vleugje hiervan ervoor dat je haar er glanzend en gevoed uitziet. Dus ja, het kan lonen om haarolie in je haarverzorgingsroutine op te nemen.

Welke olie werkt het beste?

Er zijn zoveel oliën op de markt, da’s best lastig kiezen. Het is daarom belangrijk om je eigen haar goed te kennen. Heb je droog, kwetsbaar en pluizig haar? Dan is arganolie een goede match met jouw lokken. Deze olie bevat veel linolzuur, oliezuur en vitamine E, die helpen om het haar te voeden en te beschermen. Olijfolie is ook een populair ingrediënt in haaroliën, vanwege zijn hydraterende en versterkende eigenschappen. Daarmee is het ideaal voor dik en droog haar. Tot slot heb je ook nog tea tree oil, een olie die geschikt is voor alle haarsoorten.

Lees ook: Deze 4 kleuren staan het mooist bij blond haar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marie Claire, Dingen voor Vrouwen archief | Beeld: Adobe Stock