Sylvia haar vriend poetst nooit zijn tanden: ‘Zijn adem stinkt altijd’

poetst tanden

‘Ik weet niet hoe ik dit tegen hem kan zeggen zonder dat ik bot ben’

Sylvia* en haar vriend Marc hebben al een aantal jaar een gelukkige relatie en wonen sinds een jaar samen. Sinds Sylvia bij hem is ingetrokken, heeft ze echter een nogal onsmakelijke ontdekking gedaan. Marc blijkt namelijk bijna nooit zijn tanden te poetsen. Op het forum Reddit vertelt de vrouw hoe dit hun relatie beïnvloedt.

Samenwonen

“Mijn vriend en ik zijn drie jaar samen en sinds een jaar wonen we samen”, begint Sylvia haar verhaal. Maar al snel kwam ze tot een bijzondere ontdekking. “Nadat ik bij hem was ingetrokken, kwam ik er langzamerhand achter dat hij dagenlang niet zijn tandenpoetst”, vertelt ze. “Eerst merkte ik het niet, maar op en duur begon ik te beseffen dat hij zijn tanden niet poetst wanneer ik dat doe. Eigenlijk poetst hij bijna nooit.”

Moeilijke situatie

Sylvia vertelt dat ze het een moeilijke situatie vindt. “Ik besef dat ik heel direct tegen hem moet zijn. Ik heb talloze keren geprobeerd om hem eraan te herinneren dat hij zijn tanden moet poetsen, ik heb zelfs gezegd dat het niet nodig zou moeten zijn dat ik dat doe”, vertelt de vrouw. “Als we ergens heen gaan, zegt hij altijd dat hij er klaar voor is. Als ik dan vraag of hij zijn tanden heeft gepoetst, zegt hij nee. Dan ben je dus niet klaar!” stelt ze. “Ik weet niet hoe ik dit tegen hem kan zeggen zonder dat ik bot ben.”

Relatie op de proef

De onhygiënische gewoonte van haar vriend, zorgt ervoor dat hun relatie flink op de proef wordt gesteld. “Zijn adem stinkt altijd en de opeenhoping van tandplak op zijn tanden is afschuwelijk. Dat maakt het lastig om hem te kussen”, legt Sylvia uit. Ook is het lastiger geworden om intiem te zijn samen. “Het is een probleem geworden omdat het moeilijk is om je aangetrokken te voelen tot iemand die hygiëneproblemen heeft.” De vrouw voelt zich er slecht over, maar weet ook dat het heel redelijk is om te vragen of Marc zijn tanden poetst. “Ik weet dat hij gekwetst zal zijn als ik te direct ben, maar ik ben het beu om steeds te vragen of hij gaat poetsen. Wat zal ik doen? En hoe krijg ik hierna mijn aantrekkingskracht op hem terug?” vraagt ze zich af op het forum.

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/ParticularlyAlright.

Lees ook: ‘Mijn vrouw wil de verjaardagen van onze kinderen niet individueel vieren’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels