‘Mijn vriend behandelt zijn vrouw altijd als vuilnis wanneer ik erbij ben’

vriend-vrouw

‘Ik kan deze vervelende situatie niet langer aanzien’

Christiaan* is al jaren goed bevriend met David. Inmiddels is David getrouwd met Bianca. Iedere keer dat Christiaan bij het stel op bezoek is, behandelt David Bianca erg slecht. Bianca is duidelijk ongelukkig, maar durft niet tegen David in te gaan. Christiaan vraagt zich af of hij moet ingrijpen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Vervelend gedrag

“David en ik zijn al meer dan tien jaar bevriend”, begint Christiaan zijn verhaal. “We hebben elkaar tijdens onze studie leren kennen en komen sindsdien regelmatig bij elkaar over de vloer. Ik ben nog altijd vrijgezel, maar David is inmiddels al twee jaar getrouwd met Bianca. Hij heeft het goed voor elkaar: Bianca is een erg aardige, knappe vrouw. Ik mag haar graag. Toch is er iets dat me behoorlijk dwarszit.” Het begint Christiaan steeds meer op te vallen dat David gemeen doet tegen zijn vrouw. “Iedere keer dat ik daar ben, zegt hij wel iets denigrerends tegen haar. Het maakt hem dan ook niet uit dat ik erbij ben, dat houdt hem niet tegen.”

Niet zo’n zin meer

Het blijft – voor zover Christiaan het kan zien – bij woorden. “Toch vind ik het enorm vervelend, want ik ben telkens getuige van een nare situatie. Ik heb het ook al meerdere keren voor Bianca opgenomen, wat David me niet in dank afnam. Ik vind dat hij geen enkel recht heeft om zo vervelend te doen tegen zijn vrouw, want ze doet niks raars en ze zegt geen vreemde dingen. Het straalt ook van haar gezicht af dat ze niet blij is met de manier waarop ze wordt behandeld, maar ze durft er duidelijk niet tegen in te gaan.” Inmiddels is het tot een punt gekomen waarop Christiaan ertegenop ziet om bij David en Bianca langs te gaan. “Ik weet namelijk gewoon dat de sfeer op een bepaald moment omslaat en daar zit ik niet meer op te wachten.”

Ingrijpen of niet?

Christiaan weet niet zo goed wat hij met de situatie aanmoet. “Moet ik een keer serieuze instanties inlichten? Zo ja, wat moet ik dan tegen hen zeggen? Het voelt een beetje misplaatst om er iets aan te doen, omdat het niet mijn huwelijk is. Aan de andere kant zie ik aan Bianca’s gezicht dat ze niet gelukkig is met de situatie. Misschien heeft David haar pogingen wel met geweld gestaakt, dat zou kunnen. Ik vraag me af of het zin heeft als ik een keer met hem alleen om de tafel ga om dit te bespreken, want hij heeft duidelijk niet het gevoel dat hij iets verkeerd doet. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Christiaan aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Plastic_Magazine_25.

Lees ook: ‘Ik heb tegen ouders gezegd dat ze hun kind niet konden opvoeden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Priscilla Du Preez