‘Ik behandelde mijn dochter vreselijk toen ze haar arm brak’

Dochter

‘Mijn vrouw vertelde me dat ik een slechte vader was en dat Kelly troost en steun nodig had’

James* heeft samen met zijn vrouw twee dochters: Lisa van tien en Kelly van zeven. Toen James met zijn kinderen in de speeltuin was, hoorde hij zijn dochters ineens ruzie met elkaar maken. Hoewel de ruzie tussen de zusjes eerst onschuldig leek, ging het fataal mis. Kelly struikelde en brak haar arm. James was zó in shock van de hele gebeurtenis, dat hij zijn dochter vreselijk behandelde toen zij hem het meest nodig had.

Ruzie

“Toen ik de ruzie tussen mijn dochters hoorde, verbaasde dat me niks”, begint James. “Het zijn nou eenmaal twee meisjes, die vaak met elkaar kibbelen.” James legt uit dat Lisa en Kelly ruzie hadden om een speeltoestel en dat de 7-jarige Kelly het niet eerlijk vond dat haar oudere zus eerst mocht. “Kelly begon boos naar me toe te rennen en schreeuwde: ‘paaaaap!’. Ze zat tegelijkertijd midden in een gefrustreerde huilbui, waarbij haar gezicht een beetje was opgetrokken, maar er kwamen geen tranen uit”, vervolgt James. “Omdat haar ogen gesloten waren, zag ze de rand van de speelplaatsbarriére niet, waardoor ze struikelde en hard op het beton landde.”

“Ik ontdekte later pas dat Kelly haar arm niet op tijd uitstak, waardoor er dus een duidelijke breuk door haar spaakbeen en ellepijp was ontstaan”, gaat James verder. Hij legt uit dat ze vrijwel onmiddellijk bleek werd en haar arm uitstrekte, terwijl ze wat verward uit haar ogen keek. “Ze huilde niet eens, maar haar arm was écht slap. Ik was ook in shock, draaide me snel om en stond daar een paar seconden met open mond.” James gaat verder en schrijft dat toen hij weer naar zijn dochter keek, hij pas echt besefte dat haar arm écht doormidden was gebroken en super slap was.

Overgeven

“Ik rende letterlijk naar de struik achter het bankje in het park en moest ongeveer 45 seconden lang meerdere keren overgeven”, vervolgt hij. “Mijn 7-jarige begon uiteindelijk te huilen en ik hoorde mijn 10-jarige haar troosten. Ik vond het vreselijk om mijn 10-jarige mijn werk te horen doen en schreeuwde tegen mezelf dat ik me moest vermannen. Ik liep naar Kelly en zei haar dat alles goed kwam en dat we naar het ziekenhuis gingen.” James had moeite om naar zijn dochter te kijken, waardoor zijn 10-jarige hem vreemd aankeek.

Eenmaal terug van het ziekenhuis en een gipsarm rijker, moest James zijn dochter klaarmaken voor bed. In die tijd deden de 10-jarige Lisa en vrouw de afwas en legde Lisa ietwat overdreven uit wat er was gebeurd. “Toen beide dochters op bed lagen, haalde mijn vrouw ineens uit naar mij nadat ze het verhaal van onze dochter had gehoord”, schrijft James.

Slechte vader

“Mijn vrouw vertelde me dat ik een slechte vader was en dat Kelly troost en steun nodig had. Ze noemde me egoïstisch. Ik zei haar dat ik die reactie niet wilde hebben, en dat ik die reactie niet had verwacht. Het was voor mij gewoon zo gek om het met mijn eigen ogen te zien, omdat ik het nog nooit had gezien.” Toen James’ vrouw vroeg waarom hij Kelly niet omhelsde, zei hij dat hij bang was om haar arm aan te raken, maar dat hij op de terugweg over haar rug wreef. “Mijn vrouw noemde me zielig omdat ik moest overgeven en liet me vreselijk voelen.”

James praatte er met zijn zus over, die zelf moeder is van vier kinderen. “Ze zei me dat mijn reactie begrijpelijk was, maar dat ze het ook kan begrijpen waarom mijn vrouw zo boos was dat ik er niet goed mee omging. Heb ik dan toch te overdreven gehandeld?” Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Time_Policy9325.

Lees ook: ‘Ik heb mijn familie laten arresteren vanwege de erfenis’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: iStock