‘Ik heb mijn familie laten arresteren vanwege de erfenis’

erfenis

‘Twee van mijn neven moeten nu voor de rechter komen, maar we hadden ze gewaarschuwd’

Jennifer* en Simone hebben vorige week plots hun vader verloren. Ook hun moeder is vorig jaar komen te overlijden. Bij het sterven van hun moeder merkten de zussen dat hun familie zich van zijn slechtste kant liet zien rond de erfenis. Hierom waarschuwden ze dit keer direct dat zij dat niet nog een keer lieten gebeuren. Toch ging het weer mis, en met het arresteren van twee neven is het drama rond de erfenis compleet.

Afscheid

Het verliezen van je ouders is natuurlijk erg moeilijk. Jennifer legt uit dat haar moeder vorig jaar overleed als gevolg van kanker en corona, en haar vader is afgelopen week onverwacht heengegaan. Hoewel je je dan het liefst op je rouw en je verdriet wil richten, krijgen Jennifer en Simone hier niet de kans voor. Ze schrijft op Reddit: “Van hoe het in het verleden ging, wisten we dat onze familie als aasgieren op de nalatenschap afkwam. We hebben de hele familie een bericht gestuurd dat niemand het huis van mijn ouders mocht betreden of er dingen mocht weghalen.”

Halsoverkop

Jennifer legt uit dat zowel zij als Simone aan de andere kant van van de VS wonen en werken, dus met het hele gezin de reis maken voor de uitvaart was niet 1, 2, 3 geregeld. In de tussentijd ging het echter direct mis. Zo zagen de zussen via de videodeurbel dat er toch familieleden bij het huis aan het rondneuzen zijn. “Ik ben advocaat, dus ik herinnerde mijn familie eraan dat we naar de rechtbank zouden stappen”, legt Jennifer uit.

Graaien

“Simone kwam als eerste aan bij het huis, en zag direct dat er allerlei dingen ontbraken. Mijn vader had beveiligingscamera’s en smarthome-apparaten die lieten zien dat mijn neef spullen uit het huis aan het halen was. Simone deed dus wat we hadden afgesproken, en belde direct de politie”, legt Jennifer uit. “Twee van mijn neven zijn gearresteerd, en omdat het om bedragen boven de duizend dollar ging, hebben ze beiden flinke aanklachten aan de broek hangen”, schrijft ze.

Familieruzie

Het zal je niet verbazen dat deze situatie de familierelaties behoorlijk op scherp heeft gezet. “Volgens mijn neef had mijn vader hem de dingen beloofd die hij had meegenomen. Maar ik ben executeur, en dus moet de erfenis via mij lopen. Ik zei dat ik hem gewaarschuwd had. Hij had gewoon moeten wachten.” Jennifer en Simone worden nu door hun familie flink onder druk gezet om de aanklacht in te trekken. “Onze laatste levende oma is boos over de situatie als geheel, maar zij kiest toch de kant van mijn neven. De arrestatie ging volgens haar veel te ver.”

Wat vind jij: was het arresteren van de neven too much, of hadden zij maar netjes met de erfenis om moeten gaan?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam LawsandBrawls.

Lees ook: ‘Mijn vriendin deelde de erfenis van haar opa niet met mij’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash