In 5 stappen de perfect gevormde wenkbrauwen

wenkbrauwen

Perfecte wenkies met een simpel stappenplan!

Je wenkbrauwen zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Van een frisse blik tot een boze frons: met je wenkies spreek je boekdelen. En dus kunnen ze maar beter goed zitten!

Shapen, vullen, epileren…

Een goed begin is het halve werk, dat weten we allemaal. Natuurlijk kun je elke ochtend een kwartier besteden aan het perfect invullen en opmaken van je wenkbrauwen. Maar als ze gewoon goed geshapet zijn, dan scheelt dat je al een hoop werk.

1. Uitgroeien

De eerste stap is eigenlijk heel simpel: je moet je brows simpelweg een poosje met rust laten. Met zes à acht weken zijn ze goed uitgegroeid en heb je een degelijke basis om het shape-proces te beginnen.

2. Goed in de olie

Met een klein beetje van je favoriete gezichtsolie maak je een wereld van verschil. Dep hier een klein beetje van over het bot achter je wenkbrauw. Zo breken de haren minder snel af wanneer je aan het plukken slaat, en helpt ook om een gevoelige huid tegen te gaan.

3. Modelleren

Nu is het tijd om goed te kijken hoe jouw wenkbrauwen er idealiter uit zouden móeten zien. Trek een denkbeeldige lijn van elk van je neusgaten recht omhoog. Dit is het beginpunt van je wenkbrauw. Markeer dit punt met een stipje met een wenkbrauwpotlood. Deze kun je ook goed als liniaal gebruiken voor die rechte lijnen. Het tweede belangrijke punt is de ‘knik’ in je brow. Draai hiervoor je wenkbrauwpotlood vanaf je neusgat naar links of rechts, zodat deze een denkbeeldige lijn door het midden van je oog trekt als je recht vooruitkijkt. Het laatste punt, het uiteinde, vind je door je wenkbrauwpotlood nog iéts verder te draaien: vanaf je neusgat langs je buitenste ooghoeken.

4. Epileren

Nu is het tijd voor het echte werk. Zorg dat je een goed, spits pincet hebt. Beauty-expert Sina Hashemi legt bij Cosmopolitan bovendien uit dat goed licht en een goede spiegel ook een must zijn. Dat betekent: daglicht, en géén vergrotende spiegel.

Trek de huid rond je wenkbrauw zachtjes strak, en pluk met het pincet de overtollige haartjes er in de groeirichting uit. Begin vooraan de wenkbrauw, en pluk hier alleen de kleine donshaartjes aan de onderkant weg om zo een strakke lijn te creëren.

5. Bijknippen

Wanneer het plukken klaar is, is het tijd om te knippen. Borstel je wenkies tegen de groeirichting in omhoog. De uitstekende haarpuntjes knip je af met een klein schaartje.

En voilà! Zo heb je de perfecte brows!

Lees ook: Waarom je wenkbrauwen dunner worden naarmate je ouder wordt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels, Almada Studio