‘Ik ben op date geweest met een collega en nu vind ik hem niet meer leuk’

collega

‘Ik realiseerde me ineens dat ik hem helemaal niet leuk vond!’

Sarah werkt nou al een tijdje bij haar nieuwe baan. Ze ontmoette op haar eerste werkdag een leuke collega waar ze al snel vrienden mee werd. Hun band werd steeds sterker en sterker, waardoor ze besloten om een keer met elkaar op date te gaan. Echter, veranderde dit de gevoelens van Sarah voor hem. Op Reddit vertelt ze haar verhaal en vraagt ze om advies.

Collega

“Mijn collega en ik werden al gauw hele goede vrienden op het werk”, begint Sarah haar verhaal. “Het ding is dat we steeds vaker met elkaar gingen ouwehoeren op de werkvloer en we maakten de hele tijd grapjes met elkaar.” Sarah vertelt dat ze nog nooit een echte relatie heeft gehad en dat ze meestal erg terughoudend is. “Ik kan moeilijk met andere mensen omgaan, dus het feit dat wij vrij snel met elkaar overweg konden, betekende dat ik me om mijn gemak voelde bij hem”, vervolgt Sarah. “Ik dacht dat ik gevoelens voor hem begon te krijgen, en het leek erop dat hij dat ook kreeg.”

Date

“We begonnen een beetje met elkaar te flirten en uiteindelijk gingen we op een date. De date was erg gezellig en het eindigde natuurlijk met zoenen. We spraken een beetje over elkaar leren kennen door elkaar te zien op onze vrije dagen.” Sarah stemde toe, maar werd op dat moment wel erg overdonderd door wat er allemaal was gebeurt. “Ik realiseerde me ineens dat ik hem helemaal niet leuk vond! Ik verwarde mijn gevoelens gewoon omdat we juist zo close waren”, laat Sarah weten. “Ik voel me er echt heel erg slecht over omdat het lijkt alsof hij mij wel écht leuk vindt.”

Sarah vertelt dat zij niet hetzelfde voelt voor hem. “Het is nu een paar dagen geleden, en hij wil weer met me afspreken. Ik verzin telkens smoesjes omdat ik me rot voel dat ik hem geen kans heb gegeven. Ik zie hem gewoon niet op die manier…”

Kans geven

Sarah haar vrienden zeggen dat ze echt een bitch is als ze het er zo bij laat zitten en dat ze moet proberen om nog een paar keer met hem op date te gaan omdat ze onmogelijk kan weten of ze hem echt niet leuk vind na één date. “Ik wil gewoon niet dat het lijkt alsof ik hem aan het lijntje houdt. Daarnaast werken we samen en ik hou echt van mijn baan en ik wil niet dat daar iets tussenkomt. Ik verlies er mijn nachtrust door en ik heb het gevoel dat als ik niet snel een beslissing neem, ik het op een dag over de telefoon eruit floep en dat hij me dan haat.”

Wat is jouw advies voor Sarah?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam inexperiencedinlove.

Lees ook: ‘Ik maakte een andere moeder publiekelijk te schande op social media’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels