Besties vanaf de basisschool? Dan herken je deze dingen vast en zeker!

bestie

Vriendinnen zijn er niet voor even, maar voor je hele leven

Zijn jij en je bestie al sinds de basisschool onafscheidelijk van elkaar? Dan hebben jullie waarschijnlijk vroeger hele gekke dingen gedaan waar jullie nu nog steeds urenlang over kunnen doorpraten. Want zeg nou zelf: het is toch heerlijk om over ‘vroeger’ te praten met je bestie? Waarschijnlijk herkennen jullie deze dingen dan ook zeker wel!

Gewoontes

Doordat jullie al zo’n lange tijd samen doorbrengen, zorgt dat voor een heleboel eigen gewoontes. Van buitenspelen tot elkaars haren doen, met barbies spelen of in de zandbak spelen, elke keer verzonnen jullie wel weer wat. Naarmate jullie ouder worden, doen jullie waarschijnlijk iets andere dingen, maar het is altijd leuk om nog een keer terug te kijken naar jullie kindertijd en jullie eigen gewoonten onder de loep te nemen na al die jaren.

‘Ik ben verliefd op…’

Erg herkenbaar voor besties is het praten over jullie crush. Hoewel het vroeger eerder ging als: ‘Ik ben verliefd op … En jij?’, gaat het nu waarschijnlijk wel wat anders. Vroeger waren jullie waarschijnlijk elke week verliefd op iemand anders, waardoor jullie altijd wel iets hadden om over te praten.

Bijnamen

Natuurlijk praten jij en je bestie over alles en iedereen, maar dat kon zeker niet als jullie ergens in het openbaar waren. De gouden oplossing: bijnamen verzinnen! Jullie verzonnen de gekste bijnamen voor anderen, zodat jullie lekker ongegeneerd over anderen konden praten waar ze bij waren.

Jullie begrijpen elkaar meteen

Doordat jullie jarenlange vriendschap waarschijnlijk veel leeftijdsfasen heeft moeten doorstaan, zijn er genoeg verhalen te vertellen die jullie hebben meegemaakt. De een weet waarschijnlijk meteen waar de ander het over heeft als ze weer een verhaal oprakelt van vroeger. Een vage zin als: ‘Weet je nog die ene keer?’ zegt al genoeg. Om elkaar te begrijpen is daarom ook zeker geen probleem, terwijl het voor anderen waarschijnlijk als codetaal klinkt.

Jullie kennen elkaar goed

Je hebt het meteen door als je bestie verdrietig of boos is. Jullie kennen elkaar door en door waardoor je ook meteen weet waar het over gaat. Dan zit er nog maar één ding op en dat is er zijn voor je bestie. Gelukkig heb jij dan ook weer de kracht om je bestie zo snel mogelijk weer aan het lachen te maken.

Lees ook: Op deze manier voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels