‘Ik maakte een andere moeder publiekelijk te schande op social media’

moeder

Ze zei iets over dat wij haar zoon ‘verkeerde ideeën over goed en kwaad’ zouden geven’

Alice* en haar man verschillen beide erg als het aankomt op hun smaak in kleding. De enige keer dat Alice de moeite neemt om een juk of rok aan te doen, is bij speciale gelegenheden. Haar man houdt daarentegen wel van wat vrouwelijkere kleding en draagt die dan ook regelmatig binnenshuis. Het is nooit een probleem geweest, totdat een moeder van de beste vriend van hun zoon ineens een naar berichtje stuurt naar Alice. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Kleding

“Mijn man krijgt niet vaak de kans om zijn kleding buiten te dragen, maar in huis draagt hij het altijd”, opent Alice haar verhaal. “Mijn man houdt ervan om met een lange jurk rondjes te twirlen. Onze kinderen zijn hiermee opgegroeid, waardoor de gezinssituatie voor hen volkomen normaal is. Ze hielden er vroeger zelfs van om zich te verkleden samen met hun vader”, vervolgt Alice.

“Normaal gesproken draagt mijn man niets anders dan mannelijke kleding als we weten dat onze kinderen vriendjes mee naar huis nemen. Maar doordat onze oudste en zijn vrienden nu een rijbewijs hebben, weten we niet meer zo goed wie er bij ons thuis komt en wanneer.”

Beste vriend

“Afgelopen zaterdag kwam onze zoon onverwachts thuis met een van zijn beste vrienden, net toen wij op het punt stonden om naar een bar te gaan als ‘onszelf’. Gelukkig was dit voor hem geen probleem.” Alice schrijft dat hij alleen wat verbaasd keek, maar zei toen direct tegen haar man dat hij er goed uitzag. “Toen we weer thuiskwamen, vroeg onze zoon of we ook kleuterfoto’s van hem uit de kast konden halen om aan zijn beste vriend te laten zien. Dit hebben we natuurlijk gedaan. Het was een heel lief moment.”

Ongepast

“Vandaag kreeg ik ineens een naar berichtje van de moeder van de beste vriend van mijn zoon. Er stond in dat het niet aan ons was om onze mening op te dringen aan hem en dat het volkomen ongepast was dat wij dat probeerden te doen”, vervolgt Alice. “Ze zei iets over dat wij hem ‘verkeerde ideeën over goed en kwaad’ zouden geven. We wonen niet eens in een conservatief gebied, dus ik was erg geshockeerd.

Woede

Alice geeft wel toe dat ze uiteindelijk heeft gehandeld uit woede. “Ik postte op social media wat er was gebeurd en noemde publiekelijk de naam van de moeder, inclusief screenshots. Sindsdien is mijn bericht verwijderd, maar het had al een grote hoeveelheid aandacht gekregen. Volgens een paar van mijn vrienden ben ik te ver gegaan, maar ik ben juist benieuwd hoe jullie als buitenstaanders hiernaar kijken.”

Wat vind jij van deze actie van Alice?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam SarBear7777777.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels