‘Ik heb een sterk vermoeden dat mijn zwager vreemdgaat’

zwager

‘Zo spraakzaam had ik hem nog nooit gezien’

Jasmine* heeft een oudere zus genaamd Anne, die al jaren getrouwd is met Joran. De laatste tijd heeft Jasmine het vermoeden dat Joran vreemdgaat met een van haar studievriendinnen. Ze heeft het al bij Anne aangekaart, maar die leek niet echt te beseffen wat er aan de hand is. Jasmine weet niet of ze Joran moet confronteren en vraagt lezers op Reddit om raad.

Een oude vriendin tegengekomen

“Mijn zus Anne is al jaren getrouwd met Joran”, begint Jasmine haar verhaal. “Afgelopen zomer waren we met z’n allen op vakantie: mijn ouders, vriend, Anne, Joran en ik. Toen we daar waren, kwam ik ineens Margriet tegen. We hebben samen gestudeerd, maar hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Later op de dag stuurde ze me een berichtje met het adres waar ze verbleef. Ze vroeg of ik zin had om langs te komen en wat met haar te drinken. Ik besloot Anne en Joran mee te vragen. Anne voelde zich niet zo lekker en kwam dus niet, maar Joran ging wel mee.”

Ineens heel spraakzaam

Normaal gesproken praat Joran niet zoveel, maar dit keer was dat anders. “Hij begon meteen uitgebreid met Margriet te kletsen, omdat hij een van haar tattoos herkende. Ze waren blijkbaar fan van dezelfde band”, schrijft Jasmine. “Ik heb hem in het eerste half uur meer tegen Margriet horen praten dan dat hij ooit tegen mijn familie heeft gepraat. Op een gegeven moment ging ik even naar de wc en toen ik terugkwam, waren Margriet en Joran in geen velden of wegen te bekennen. Ze bleken samen boven te zitten.” Na die eerste ontmoeting bleven ze ook contact houden. “Joran voegde haar toe op elk social media platform, terwijl hij daar normaal gesproken helemaal geen gebruik van maakt. Iedere keer dat Margriet iets online plaatst, reageert hij daarop. Ik vind het allemaal behoorlijk vreemd.”

Continu contact

Het bleef niet bij dat gekke online gedrag, want ook in real life gedroeg Joran zich vreemd. “Ik wist dat Margriet een nieuwe baan had, waarvoor ze naar een stad in de buurt was verhuisd. Joran gaat daar ineens vaak heen, ‘omdat de winkels daar leuker zijn’. Ik vind dat allemaal veel te toevallig en heb echt het idee dat hij telkens stiekem bij Margriet over de vloer komt.” Alsof dat allemaal niet raar genoeg was, kwam Jasmine gisteren een bericht op Instagram tegen waarin Margriet aankondigt zwanger te zijn. “Ze schrijft bij de foto’s dat ze heel erg zin hebben om volgend jaar ouders te worden. Ik heb haar een bericht gestuurd om haar te feliciteren en te vragen wie de vader is. Ik ben toch niet de enige die een sterk vermoeden heeft dat het kind enorm op Joran gaat lijken? Ik heb het er met mijn vriend over gehad en die deelt dat vermoeden.”

Met haar zus gepraat

Jasmine heeft haar twijfels niet voor zichzelf gehouden: ze heeft er met Anne over gepraat. “Ze was alleen een beetje afgeleid tijdens ons gesprek, dus ik denk niet dat ze mijn zorgen volledig heeft meegekregen. Ik heb daarom besloten om het er nog een keer uitgebreid met haar over hebben. Als er iets aan de hand is, vind ik dat ze dat moet weten. Hoe kom ik erachter of mijn vermoeden klopt, zonder onbedoeld iets kapot te maken?” Wat zou jij tegen Jasmine zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwRAwornsa839.

Lees ook: ‘Ik word misselijk van de handen van mijn vriend’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Natasha Brazil