Aha: dit is dus waarom je altijd voor de verkeerde mannen valt

verkeerde-mannen

Er zijn duidelijke redenen voor dat patroon aan te wijzen

Bij sommige vrouwen is het echt een groot probleem: ze vallen altijd op de verkeerde mannen. Hoe leuk het in het begin ook lijkt, het valt keer op keer tegen. Uiteindelijk blijven ze telkens met een gebroken hart achter. Heb jij dit ook vaak meegemaakt en vraag je je af hoe het nou kan dat je altijd foute types aan de haak slaat? Wij vertellen je wat de redenen daarvoor zijn.

1. Niet genoeg liefde voor jezelf

Als je niet genoeg van jezelf houdt, straal je vaak een bepaalde mate van onzekerheid uit. Dat is precies waar foute mannen naar op zoek zijn, want op die manier kunnen ze de controle over je krijgen. Ze zullen je najagen en je na korte tijd laten zitten, tot je zelf weer aandacht van hen zoekt. Het is het recept voor een ongelukkige en langgerekte relatie. “Je laat hun giftigheid een plaats in je hart krijgen, maar dan begin je je gevangen te voelen en begin je aan deze nooit eindigende cyclus van slachtofferschap en misbruik. Je voelt je alsof je een krijger bent die de wereld kan veranderen, dus je probeert hun behoeften te helpen en hen de liefde in de wereld te geven waarvan je dacht dat je die verdiende. Maar in werkelijkheid is alles wat je doet hun ego en mannelijkheid voeden”, aldus psychologisch assistent Mory Kakar in gesprek met Ze.nl.

2. Patronen uit je verleden

Als je in het verleden bent gepest of bent opgegroeid in een lastige situatie, kan dat ervoor zorgen dat je op een verkeerde manier met relaties omgaat. Je kunt onzeker worden in de liefde, verlatingsangst hebben of je extreem snel willen binden. Net als bij het gebrek aan zelfliefde merken foute mannen meteen dat ze je kunnen manipuleren. Ze voelen zich extra tot jou aangetrokken, omdat ze geen rekening hoeven te houden met je gevoelens en gedachten. Ze geven je al gauw het gevoel dat dat een normale situatie is, wat het lastig maakt om zelf uit zo’n relatie te stappen. Voor je het weet, laat je volledig toe dat er met je emoties wordt gespeeld.

3. Andere mensen continu tevreden willen houden

Sommige mensen maakt het niet uit wat anderen over hen denken, terwijl er ook een groep people pleasers is. Als je daartoe behoort, doe je alles om het anderen naar de zin te maken. Je wilt iedereen altijd helpen en zet hun behoeften boven die van jezelf. Foute mannen hebben dat meteen door en zien het als een mooie kans om over je heen te lopen. Ze maken gebruik van je eeuwige onzekerheid over de mening van anderen, specifiek over die van hen. “Het is niet zozeer dat je deze zogenaamde “giftige” mannen aantrekt, maar je staat jezelf toe om met hun bagage om te gaan. Je merkt de pijn die ze ervaren en probeert je best te doen om daarbij te helpen. Dit kan hoogstwaarschijnlijk het geval zijn omdat je jezelf niet hebt kunnen helpen, dus je denkt dat je iemand anders kunt helpen”, aldus Kakar.

4. Mannen uit dezelfde kring daten

Het is hoogstwaarschijnlijk zo dat je je aangetrokken voelt tot een bepaald type man. Veel vrouwen gaan na afloop van een relatie onbewust op zoek naar hetzelfde type, waarmee ze hun ex een soort van herkansing willen geven. Als je in het verleden geen leuke relaties hebt gehad, is dit een enorm slecht idee. De kans dat je wederom met een foute man eindigt, is behoorlijk groot. Vermijd ook vooral de vrienden en kennissen van een foute ex, want de kans is groot dat ze hetzelfde gedachtengoed delen of dat hij slecht tegen hen heeft gesproken over jou.

Lees ook: De 5:1 regel in relaties is belangrijk en dit is waarom

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze | Beeld: Unsplash, Kinga Cichewicz