‘Ik heb mijn schoonmoeder expres de verkeerde babynaam verteld’

verkeerde-babynaam

‘Ze probeerde de schuld op mij te schuiven en zei dat ik gemeen deed’

Lily* heeft een erg koppige schoonmoeder. Nu Lily in verwachting is van haar eerste kind, wil haar schoonmoeder per se weten wat de naam van haar kind wordt. Lily heeft besloten om de verkeerde babynaam door te geven, omdat haar schoonmoeder altijd alles meteen op Facebook zet. Op Reddit vraagt Lily lezers om hun mening over de situatie.

Veel advies en hulp

“Volgende maand verwachten mijn verloofde Max en ik ons eerste kind”, begint Lily haar verhaal. “We zijn door het dolle heen, omdat we dit allemaal nog nooit hebben meegemaakt. Al maanden zijn we druk bezig ons zo goed mogelijk op het ouderschap voor te bereiden. We krijgen veel hulp en advies van familieleden, die ook allemaal heel enthousiast zijn. Vooral mijn schoonmoeder kan niet wachten. En daar zit ook meteen het probleem.”

Geen goede band

Lily’s schoonmoeder is behoorlijk koppig en heeft haar nooit volledig geaccepteerd als toekomstig aangetrouwd familielid. “Ze heeft meerdere keren tegen Max gezegd dat ze vindt dat hij beter verdient. Toen we net bekend hadden gemaakt dat we in verwachting zijn, zei ze zelfs dat ze het gevoel had ‘dat ik hem erin had geluisd’. Ik was enorm van streek en Max heeft zijn moeder streng toegesproken. Ze heeft nog altijd geen excuses aangeboden, dus er hangt tot de dag van vandaag een spanning tussen ons.” Waar Lily zich vooral aan ergert, is de drang van haar schoonmoeder om altijd alles op Facebook te plaatsen. “Toen Max en ik ons verloofden, zette ze dat meteen online. We hadden nog niets eens de kans gehad om het zelf te doen.”

De naam geheim houden

De laatste paar weken zijn Lily en Max druk bezig met het zoeken naar namen voor hun toekomstige dochter. “We hebben er nu eentje gevonden die we allebei perfect vinden. Een paar dagen geleden zei Max daar helaas per ongeluk iets over toen hij met zijn moeder aan het bellen was. Sindsdien stuurt ze ons dagelijks berichten om te vragen of ze het mag weten. We zeiden keer op keer tegen haar dat ze er pas achter zou komen als de baby eenmaal geboren was, maar daar leek ze geen genoegen mee te nemen. Ik wil echter koste wat het kost voorkomen dat de naam van ons kind op Facebook komt te staan voor we het zelf bekend hebben kunnen maken.”

Een totaal andere naam

Omdat Lily’s schoonmoeder maar bleef aandringen, besloot ze met een list te komen. “Ik vertelde haar dat ze het mocht weten, zolang ze het aan niemand zou vertellen. Ik gaf een totaal andere naam door dan de naam die we van plan zijn te geven. Ze stemde ermee in dat er niets op Facebook zou komen. Vijf minuten later checkte ik social media en daar stond het: ‘Ik ben zoooo blij dat ik binnenkort oma word van [verkeerde naam]!’ Ik liet het aan Max zien en hij werd woedend. Hij belde haar meteen op en er vond een vurige discussie plaats. Zijn moeder probeer het op mij af te schuiven en zei dat ik gemeen was omdat ik haar had misleid. Sinds dat telefoongesprek hebben we geen contact meer met haar gehad. Ik voel me er schuldig over, maar vind het tegelijkertijd wel lekker. Moeten we de band weer aanhalen, of is het goed zo?” Wat zou jij tegen Lily zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam loawren.

Lees ook: ‘Mijn vrouw is ervandoor gegaan en heeft onze dochter meegenomen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Andrea Piacquadio