Weleens van brown noise gehoord? Zo kan het jou helpen

brown-noise

Het heeft veel voordelen om naar brown noise te luisteren

Vrijwel iedereen heeft weleens van white noise gehoord en weet dat het ervoor kan zorgen dat je ontspant. Wist je echter dat er ook brown noise bestaat? Wij vertellen je wat het is en hoe het jou kan helpen.

White noise

Met white noise wordt ‘witte ruis’ bedoeld, het geluid dat je kunt vergelijken met dat van een oude televisie. Ook de geluiden van zachte regenbuien en beukende golven worden vaak gezien als white noise. Het bestaat uit een combinatie van geluiden met een lage, middelhoge en hoge frequentie, die samen worden beluisterd op hetzelfde intensiteitsniveau. Tegenwoordig wordt white noise gebruikt als hulpmiddel om te ontspannen, onder andere tijdens het studeren en mediteren. Er zijn ook veel mensen die er ’s avonds naar luisteren om sneller in slaap te kunnen vallen.

Brown noise

Inmiddels lijkt het er echter op dat white noise steeds vaker vervangen wordt door brown noise. Voor brown noise worden alleen lage tonen en bastonen gebruikt. Het klinkt dus veel dieper dan witte ruis, wat het een ideale optie maakt voor mensen die niet van hoge frequenties houden. Harde wind en onweer zijn voorbeelden van brown noise.

Net als white noise wordt brown noise vooral gebruikt om te kunnen ontspannen en een goed slaapritme op te bouwen. Het kan echter ook wonderen doen voor je concentratievermogen. Met name mensen met ADHD zijn er enthousiast over, omdat het hen helpt om hun focus te behouden en hun hoofd rustig te maken. In de video hieronder zie je het effect dat brown noise kan hebben. Wij gaan meteen een playlist met zulke geluiden downloaden!

@natalyabubb #brownnoise #brownnoisers #adhdinwomen #adhdcheck #adhdtipsandtricks #adhdhacks #adhdhavks #adhdproblems #adhdsquad ♬ Brown noise – Pure Brown Noise – Power of Noise

Lees ook: Aan deze symptomen kun je een zomerdepressie herkennen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze, TikTok Natalya Bubb| Beeld: Pexels, JÉSHOOTS