Let it snow, let it snow: deze week kans op eerste sneeuw van dit seizoen

kans op sneeuw

Aan het eind van deze week kan er sneeuw vallen

In de meeste huizen staat de kerstboom parmantig opgetuigd, uit menig speaker schalt Skyradio the Christmas Station en kerstcadeautjes stapelen zich op onder de boom. Het is duidelijk: we zijn klaar voor kerst. Het enige dat nog mist is de sneeuw, maar dat gemis is mogelijk van korte duur. Aan het eind van de week is er kans op sneeuw!

In de nacht van donderdag op vrijdag

Aan het eind van de week valt er mogelijk sneeuw in het oosten en noordoosten van ons land. In de nacht van donderdag op vrijdag kunnen sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Wie hoopt wakker te worden in een wit landschap, moeten we helaas teleurstellen. De sneeuw blijft niet liggen, zo voorspelt Diana Woei van Weerplaza.

Wispelturig

We moeten niet al te hard hopen op sneeuw. Woei benadrukt dat de weersvoorspelling nog kan veranderen: “Maandag lieten de weermodellen nog vooral veel wind zien, dinsdag tonen ze kans op sneeuw”, vertelt ze aan Algemeen Dagblad. “Het is lastig om nu al te zeggen dat het daadwerkelijk gaat sneeuwen. In de loop van de week zal dit steeds meer duidelijk worden.”

Lees ook: Há: Zo verliest je kerstboom een stuk minder naalden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash