‘Ik nam de telefoon niet op toen mijn man belde omdat er een noodgeval was’

telefoon opnemen

‘Mijn man belde me continu over de kleinste dingen, dus ik besloot mijn telefoon uit te zetten’

De 36-jarige Kate* ging een paar dagen weg met haar vriendinnen. Haar man bleef thuis bij de kinderen en belde haar soms een paar keer per dag met vragen over de kleinste dingen. Kate besluit op een gegeven moment daarom haar telefoon uit te zetten, alleen belde haar man haar later over een noodgeval. 

 

Weekend weg

“Samen met mijn man Tom heb ik drie kinderen tussen de tien en vijf jaar. Sinds mijn jongste is geboren, heb ik weinig tijd voor mezelf gehad”, begint de vrouw haar verhaal op het forum Reddit. Aangezien de vrouw er graag voor haar kinderen wil zijn, heeft ze al jaren geen leuke avondjes uit met vriendinnen gehad. “Daarom vroeg een van mijn beste vriendinnen of ik met haar, en een paar andere vriendinnen, een paar dagen weg wilde.”

Kate twijfelde of ze een paar dagen weg kon gaan, omdat ze de kinderen aanvankelijk niet zo lang wilde missen. Toch overtuigde haar man Tom haar om wel te gaan. “Hij vond het niet erg om alles een paar dagen alleen te doen, en stond erop dat ik wel een paar dagen met mijn vriendinnen weg kon gaan.”

Telefoontjes

“Mijn man leek zich nergens zorgen over te maken, dus mijn zorgen verdwenen ook. Ik begon enorm uit te kijken naar een paar dagen zonder stress. We spraken daarom af dat Tom me alleen zou bellen als er een noodgeval was.” Tom hield zich echter niet aan deze afspraak. Als Kate weg is, belt hij haar namelijk continu op over de kleinste dingen. “Hij vroeg dan waar de haarborstel van onze dochter was. Vervolgens belde hij weer om te vragen waar ons peper- en zoutstel lag. En zo ging het drie dagen lang door. Ik bleef mijn man eraan herinneren dat hij alleen moest bellen als er een noodgeval was, maar dat wuifde hij snel weer weg.”

Noodgeval

Kate was het helemaal zat dat haar man haar steeds belde, en zette daarom haar telefoon uit. “Op dag vijf zei een van mijn vriendinnen opeens dat Tom haar had gebeld. Onze dochter was van haar fiets gevallen en had haar arm gebroken. Tom had mijn vriendin gevraagd of ik naar huis kon komen.” Kate ging uiteraard meteen terug naar huis.

“Maar toen ik thuis kwam, deed Tom ontzettend lomp tegen me. Ik dacht dat het misschien door de stress van onze dochters val kwam, maar hij bleef dagen achter elkaar bot tegen me doen. Uiteindelijk vroeg ik wat er aan de hand was. Hij ontplofte en zei dat ik onze kinderen had achtergelaten en dat het nalatig was dat ik mijn telefoon niet had opgenomen. Hij zei dat ik niet zomaar kan stoppen met moeder zijn vanwege een ‘domme vakantie.'” De vrouw probeerde uit te leggen dat haar man haar continu over de kleinste dingen belde en dat ze per slot van rekening hadden afgesproken dat ze wel een paar dagen met haar vriendinnen weg kon gaan. “Tom reageerde met dat elk telefoontje van hem een noodgeval had kunnen zijn en dat het dan mijn taak is om op te nemen.”

“Tom is nog steeds boos en praat amper tegen me. Dus nu ben ik benieuwd of ik de situatie anders had moeten aanpakken. Wat vinden jullie?”

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam JackFruitPlus4345.

Lees ook: ‘Kan ik mijn vriendin ten huwelijk vragen terwijl haar vader net is overleden?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock