‘Ik schaam me voor het gedrag van mijn collega in restaurants’

collega

‘Ik durf het personeel niet aan te kijken omdat ik het zo erg vind’

Tim* en Samantha werken samen voor een project. Ze gaan als onderdeel van dat project vaak naar restaurants. Daar gedraagt Samantha zich altijd erg vervelend, waar Tim zich behoorlijk aan ergert. Hij heeft haar daarom verteld dat hij liever niet meer met haar uit eten wil, waar ze boos om werd. Tim weet niet meer wat hij met de situatie aan moet en vraagt lezers op Reddit om raad.

Leuk om mee samen te werken

“Mijn collega Samantha en ik zijn allebei travel surveyors“, begint Tim zijn verhaal. “Dat houdt in dat we voor ons werk reizen, zodat we hotels en restaurants kunnen testen. Ik heb al opdrachten gedaan met diverse mensen, en nu werk ik een tijd samen met Samantha. We delen een auto van de zaak en hebben het tijdens het reizen heel gezellig samen. Samantha is goed in wat ze doet en een leuk mens om bij in de buurt te zijn.”

Heel onaardig

Toch zit Tim iets behoorlijk dwars. “Iedere keer dat we in een restaurant eten, doet Samantha enorm onaardig tegen het personeel.  Ze heeft continu problemen met het eten en drinken dat ze geserveerd krijgt en stuurt het zonder pardon terug naar de keuken. Vaak is dat met een hele stomme reden. Ook durft ze daarna standaard een flinke korting te eisen, omdat ze iets terug heeft moeten sturen of om extra eten heeft moeten vragen.” Zelf durft Tim nog amper oogcontact te maken met het personeel, omdat hij zich zo schaamt voor zijn collega.

Niet meer samen eten

“Op het moment dat Samantha iets geweigerd wordt, roept ze meteen dat ze de manager van het restaurant wil spreken. Dit gebeurt, zonder overdrijven, in vrijwel elk restaurant waar we samen gaan eten”, schrijft Tim. “Ik heb op een gegeven moment tegen haar gezegd dat ik niet meer met haar uit eten zou gaan als ze dit gedrag bleef vertonen. Ze vroeg waarom, maar ik heb vermeden om antwoord te geven op die vraag. Ze bleef echter maar doorvragen, dus heb ik te kennen gegeven dat haar gedrag behoorlijk gênant is.”

Gespannen sfeer

Samantha was niet blij met Tims commentaar. “Ze werd erg boos op me en sindsdien is de sfeer tussen ons gespannen. Dat is enorm vervelend, omdat we nog een tijd lang alles met z’n tweeën moeten doen. Moet ik mijn excuses aanbieden en accepteren dat elk restaurantbezoek gênant wordt? Is er iets wat ik kan doen om haar gedrag te veranderen?” Wat zou jij tegen Tim zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Hot-Equivalant964.

Lees ook: ‘Mijn vriend deed ineens een aanzoek en ik heb het geweigerd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jakub Kapusnak