‘Mijn vriend deed ineens een aanzoek en ik heb het geweigerd’

aanzoek

‘Mijn beeld van een romantisch aanzoek viel volledig in duigen’

Nathalie* en haar vriend Nick zijn al een paar jaar samen. Nick is onlangs zijn ex tegengekomen en praat sindsdien voortdurend over haar. Daar ergert Nathalie zich aan. Wat ze echter nog vervelender vindt, is dat Nick ineens een aanzoek heeft gedaan. Ze heeft nee gezegd gezien de omstandigheden. Sindsdien heeft ze het gevoel dat er iets niet goed zit. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Eerlijk opgebiecht

“Mijn vriend Nick en ik zijn bijna drie jaar samen”, begint Nathalie haar verhaal. “We kennen elkaar van onze opleiding en staan allebei op het punt om af te studeren. Afgelopen week wilde Nick graag met me praten en ik vermoedde meteen iets. Hij zei dat hij zijn ex had gezien bij het café waar hij bijna elke dag komt. Hij vertelde dat zijn hart stopte toen hij haar zag en dat hij zich er sindsdien vreemd door voelt. Ik bedankte hem voor zijn eerlijkheid en zei we samen aan zijn angstgevoelens zouden werken.”

Samen aan het probleem werken

Het weekend erop begon Nick weer over zijn ex te praten. “Hij zei dat hij het in de meeste gevallen makkelijk vindt om signalen van andere vrouwen volkomen te negeren, maar dat hij telkens aan zijn ex moest denken”, schrijft Nathalie. “Dat maakte me best wel onzeker. Hij vroeg of ik nog wel van hem hield nu ik dat wist, waarop ik bevestigend antwoordde. Toch hing er sindsdien een spanning tussen ons in. Ik voelde dat Nick zich niet op zijn gemak voelde, maar bleef maar tegen hem zeggen dat we er samen wel uit zouden komen. Er zijn immers veel meer mensen die dealen met iets uit hun verleden.”

Ineens een aanzoek

Laatst hadden Nathalie en Nick het er weer over, toen ze samen op Nathalies nichtje pasten. “Ik stond op het punt om hem weer een motivational speech te geven, toen hij ineens zei ‘dat het allemaal om onze liefde draait’. Hij verdween naar de slaapkamer en kwam terug met een doosje. Ineens ging hij op één knie en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Ik was geschokt en wist niet wat ik moest zeggen.” De manier waarop het allemaal ging, beviel Nathalie totaal niet. “Ik heb altijd tegen hem gezegd dat ik een romantisch aanzoek wilde, op een mooie plek en een mooi moment. Niet middenin mijn woonkamer terwijl mijn nichtje op de achtergrond tv zit te kijken. Het was duidelijk veel te spontaan besloten. Ik heb daarom nee gezegd.”

Totaal in de war

Het zit Nathalie allemaal niet lekker. “Ik ben nog steeds volkomen in de war en heb het gevoel dat Nick met zijn hoofd alleen nog maar bij zijn ex is. Ik heb hem gevraagd of hij contact met haar onderhoudt en hij zei dat dat niet zo is. Toch vertrouw ik het niet. Bovendien is mijn beeld van een romantisch aanzoek volledig uit elkaar gespat. Wat moet ik doen? Is deze relatie het waard om voor te vechten?” Wat zou jij tegen Nathalie zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam RedSpeedy360.

Lees ook: ‘Ik vond een notitieboek met schokkende teksten van een leerling’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Korie Cull