‘Mijn man wilde mijn sieradenset cadeau geven aan zijn moeder’

sieradenset

‘Hij moet leren dat hij van mijn spullen af moet blijven’

Iris* is al een aantal jaar samen met Peter. Hij is dol op zijn ouders en geeft ze altijd dure cadeaus. Dit jaar had hij daar alleen geen geld voor, dus heeft hij een sieradenset van Iris gepakt om aan zijn moeder te geven. Iris was het daar niet mee eens en heeft er een stokje voor gestoken. Op Reddit vraagt ze lezers wat ze nu verder met de situatie aan moet.

Geen geld voor cadeaus

“Mijn man beter heeft enorm veel bewondering voor zijn moeder”, begint Iris haar verhaal. “Hij is enig kind en brengt veel tijd door met zijn ouders, ook nu we in een andere stad wonen. Hij kocht altijd hele dure verjaardagscadeaus voor zijn moeder, alleen is dat dit jaar een probleem. Hij is namelijk zes maanden geleden werkloos geworden en heeft nog niets nieuws gevonden, dus zijn geld begint op te raken.”

Ruzie over sieraden

Iris heeft onlangs een prachtige sieradenset van haar eigen moeder gekregen. Een week geleden kwam Peter ineens met een bizar voorstel. “Hij vroeg of hij die set als cadeau aan zijn moeder mocht geven. Ik vond dat een bizar idee en wees het uiteraard af. Daarop antwoordde hij ‘dat ik al zoveel spullen heb en die sieraden best kon missen’. Ik hield voet bij stuk: het zijn mijn spullen en ik was niet van plan ze weg te geven. Al helemaal niet aan Peters moeder, die ik nooit echt gemogen heb.”

Aangehouden op het station

Peter werd kwaad, maar leek het idee vervolgens naast zich neer te leggen. De volgende dag reisde hij naar zijn moeder voor haar verjaardag en deed Iris een vervelende ontdekking. “Hij had mijn volledige sieradenset meegenomen! Ik trof een briefje op de keukentafel aan waarop stond dat we het er wel over zouden hebben als hij terug was. Dat liet ik niet over mijn kant gaan, dus belde ik meteen mijn neef. Hij werkt bij de controledienst op het treinstation en heeft Peter aangehouden. Zijn ticket werd ongeldig verklaard en hij kwam met koffer en al terug naar huis.”

Aan zichzelf te danken

Peter was niet bepaald blij met Iris’ actie. “Toen hij de deur binnen liep, begon hij meteen tegen me te schreeuwen”, schrijft Iris. “Hij zei hele nare dingen over mijn neef en vond dat ik geen enkel recht had om deze actie uit te halen. Dankzij mij miste hij de verjaardag van zijn moeder én had hij geen cadeau. Ik heb woedend tegen hem gezegd dat hij van m’n spullen moet afblijven en dat hij alle ellende aan zichzelf te danken had.”

Bij elkaar blijven of niet?

Na die ruzie is Peter naar het huis van een vriend gegaan. “Hij wilde niet meer tegen me praten, wat me eigenlijk wel goed uitkwam. Ik was zelf namelijk ook nog behoorlijk boos”, aldus Iris. “Ik vind het ongelofelijk respectloos dat hij zo met mijn spullen omgaat en alleen maar aan zichzelf denkt. Moeten we dit uitpraten, of is dit reden genoeg om een punt achter ons huwelijk te zetten?” Wat zou jij tegen Iris zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Throwaway117546.

Lees ook: ‘Ik maak me zorgen om het eetpatroon van mijn vriend’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Giulia Bertelli