‘Ik stuurde mijn familie weg op mijn bruiloft omdat ze niet op de foto’s wilden’

familie bruiloft

De man heeft sindsdien niet meer met zijn familie gesproken

Sil* is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Arwen. Het plannen van de bruiloft verliep niet al te soepel en dat kwam volgens Sil door zijn schoonmoeder, moeder en zijn zussen. Sterker nog, de familie heeft de bruiloft een beetje verpest voor Sil en Arwen. Het getrouwde koppel stuurde ze daarom ook weg tijdens de bruiloft, maar twijfelt nu toch of dat wel de juiste keus was. Op Reddit doet Sil zijn verhaal.

Kleurenschema

“Arwen en ik zijn onlangs getrouwd. De voorbereidingen van de bruiloft liepen niet al te soepel en dat kwam door onze familie”, begint Sil. Hij noemt een voorbeeld: “Mijn vrouw wilde dat onze foto’s er mooi uit zouden zien, dus wilde ze dat onze familie hun outfits afstemden op een door haar bepaald kleurenschema. Nu weet ik dat de meningen daarover uiteenlopen, maar ik denk dat het belangrijk is om te benoemen dat mijn familie geen geldnood heeft. Ze zouden hoe dan ook nieuwe kleren kopen voor de bruiloft, dus mijn vrouw vond dat ze dat dan ook wel in een bepaalde kleur konden doen.”

Daar ging Sils familie niet mee akkoord. “Mijn familie was erg overstuur. Ze weigerden allemaal mee te werken en zeiden dat we hen als poppen gebruikten, de bruiloft voor hen verpestten en dat het onmenselijk was”, legt hij uit. “Ik steunde mijn vrouw en zei dat als ze het kleurenschema niet zouden dragen, ze gevraagd zouden worden te vertrekken. Ook bood ik ze zelfs nog aan om hun kleding te betalen.”

Sfeer sloeg om

Uiteindelijk kwam de familie wel in de juist gekleurde outfit naar de bruiloft, maar de sfeer was alles behalve gezellig. “Ik merkte dat ze allemaal chagrijnig waren. Geen felicitaties, geen omhelzingen, gewoon koud en ongeïnteresseerd”, vervolgt Sil. “Toen het tijd was om foto’s te maken, liet mijn moeder me weten dat ze de foto’s wilden uitstellen. Ze hadden het gevoel dat ze als rekwisieten werden gebruikt, en ze wilde niet dat dat werd vastgelegd.” Dat schoot bij Sil in het verkeerde keelgat. “Ik zei haar dat ze belachelijk deed en dat het wel ging om foto’s van het huwelijk van haar zoon. Mijn zus sprong ertussen en vertelde me dat ze niet als familie werden behandeld, en dat ze daarom geen foto’s wilden.”

Sil was woedend op zijn familie en stelde hen een ultimatum. “Ik zei hen dat als ze niet op de foto’s wilden, ze konden vertrekken. Ze leken geschokt, maar vertrokken. Mijn jongste zus noemde me een gehersenspoeld stuk stront, maar mijn moeder en oudere zus pakten gewoon hun spullen en wilden me niet eens aankijken. Mijn stiefvader vertelde me dat mijn moeder het niet zal toegeven, maar dat ik haar heb gekwetst. Geen van hen heeft contact gezocht sinds het huwelijk.” Sil vraagt zich af of hij te ver is gegaan. Wat vind jij?

Lees ook: ‘Ik kan niet meer in mijn tuin zitten door de rooklucht van mijn buren’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels