‘Ik wil niet dat mijn zus bruidsmeisje wordt vanwege haar uiterlijk’

bruidsmeisje

‘Ik wil gewoon één dag de mooiste zijn’

Lisa* gaat binnenkort trouwen en ondanks dat ze een hele goede band heeft met haar halfzus Lola, wil ze haar niet vragen als bruidsmeisje. Lola is namelijk altijd al een beeldschone verschijning geweest waar Lisa toch wel jaloers op was. Op haar grote dag wil ze dan ook graag voor een keer het middelpunt van de belangstelling zijn. Toch voelt ze zich schuldig, want Lisa was wel bruidsmeisje op Lola’s bruiloft. Op Reddit vraagt ze om advies.

Jaloezie

“Ik ben niet lelijk, maar ik ben ook zeker niet de knapste”, begint Lisa haar verhaal. “Mijn zus Lola daarentegen is een van de mooiste vrouwen die er rondloopt. Vroeger werd er vaak aan haar gevraagd of ze model wilde worden, maar dat wilde ze niet. We hebben verschillende vaders en ik denk dat mijn halfzus de genetische loterij heeft gewonnen. Als kind was ik jaloers op haar, vooral omdat we altijd met elkaar werden vergeleken.”

“Ze is ook echt een geweldig persoon. Ze is bescheiden en lief, en hoewel ze makkelijk een succesvolle modellencarrière had kunnen beginnen, ging ze uiteindelijk maatschappelijk werk studeren. Hierdoor werkt ze nu met kinderen in pleeggezinnen. We zijn heel hecht en op haar bruiloft twee jaar geleden was ik haar bruidsmeisje.”

Mijn dag

“Maar ik heb er goed over nagedacht en besloten dat ik Lola niet als mijn bruidsmeisje wil. Ik wil gewoon een dag waar we niet met elkaar vergeleken worden, een dag waar ik de mooiste ben. Ik heb mijn jaloezie grotendeels overwonnen en mezelf geaccepteerd voor hoe ik eruitzie en wie ik ben, maar de gedachte dat iedereen naar haar kijkt op mijn bruiloft breekt mijn hart.”

“Lola ging er eigenlijk al vanuit dat ze gevraagd zou worden als bruidsmeisje, dus het was best lastig om aan haar te vertellen dat ik dat niet wilde. Ze begon zelfs te huilen. Ze werd niet boos op me, maar ze zei dat het heel kwetsend was dat ik haar uitsloot vanwege haar uiterlijk.”

“Ze doet nu een beetje koeltjes tegen me en ook mijn ouders zijn erg boos geworden toen ze hoorden waarom ik Lola niet als bruidsmeisje wil. Ze zeggen dat ik haar ontzettend gekwetst heb en nu voel ik me een beetje lullig.” Wat vind jij van Lisa’s besluit?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA3600.

Lees ook:  ‘Ik heb mijn schoonouders weggestuurd tijdens een etentje’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels