‘Ik heb mijn schoonouders weggestuurd tijdens een etentje’

etentje

‘Ze bleven maar neerbuigende opmerkingen maken richting mijn moeder’

Marcel* en Lisanne zijn gelukkig getrouwd, maar de moeder van Marcel en de ouders van Lisanne konden nooit goed met elkaar overweg. Nu het ruim zes jaar geleden is dat iedereen elkaar voor het laatst gezien heeft, vond Lisanne het hoog tijd om een etentje te organiseren. Marcel zag het idee vanaf het begin af aan al niet zitten en de spanningen liepen zo hoog op tijdens het diner dat Marcel zijn schoonouders het huis uit heeft gezet. Op Reddit deelt hij zijn verhaal. 

Schoonouders

“Afgelopen zaterdag heeft mijn vriendin Lisanne iets gedaan wat ik eigenlijk niet wilde. Ze had namelijk mijn broer, zus, moeder en haar ouders uitgenodigd voor een etentje bij ons thuis”, begint Marcel zijn verhaal. “Lisanne wilde heel graag dat iedereen zou komen, ook al weet ze dat onze ouders niet goed met elkaar overweg kunnen. Mijn schoonouders zijn erg rijk, terwijl mijn moeder het altijd minder breed heeft gehad. Daarom helpen mijn broer en ik haar nu om rond te komen. In het verleden hebben mijn schoonouders nare opmerkingen over mijn moeder gemaakt, maar ik heb toen geprobeerd het van me af te zetten.”

Etentje

“De avond begon eigenlijk direct al slecht toen Lisanne vertelde over de nieuwe vriend van mijn moeder. Mijn schoonouders overspoelden mijn moeder meteen met vragen. Waarom is hij hier niet en wat doet hij voor werk? Mijn schoonvader impliceerde zelfs dat alleenstaande moeders niet zouden moeten daten. Ook maakte hij vervelende opmerkingen over het feit dat mijn broer, zus en ik verschillende vaders hebben. Ik was toen al woedend maar Lisanne wist het onderwerp te veranderen.”

Neerbuigend

“De rest van de avond bleven mijn schoonouders neerbuigende opmerkingen maken richting mijn moeder. Toen mijn zus vertelde dat ze is toegelaten tot de studie rechten bleef mijn schoonmoeder maar zeggen hoe indrukwekkend het was, gezien de financiële situatie waarin ze is opgegroeid. Mijn moeder probeerde beleefd te blijven, maar ik zag dat het haar pijn deed. Ze zou bij ons slapen, dus zelfs als ze weg had willen gaan kon ze nergens heen. Ik besloot mijn moeder even apart te nemen om te vragen of het wel goed ging, ze was overduidelijk van streek.”

Wegsturen

Marcel besloot zijn schoonouders te vragen om te vertrekken en legde uit dat hij het niet tolereerde dat ze zo neerbuigend tegen zijn moeder praatten. “Lisanne en mijn schoonvader probeerde me over te halen, maar ik heb mijn schoonouders weggestuurd. Ik wilde niet in gesprek gaan omdat ik al erg boos was en mijn geduld niet wilde verliezen. Nadat ze waren vertrokken, kregen mijn vrouw en ik slaande ruzie.”

“Lisanne probeerde te bagatelliseren hoe haar ouders mijn moeder behandelden en deed alsof ik spoken zag. Ook vond ze dat ik het met haar had moeten bespreken voordat ik haar ouders wegstuurde. Ze denkt nu dat ik haar familie slecht behandel, terwijl het haar ouders waren die niet ophielden mijn moeder te kleineren.” Vind jij dat Marcel de juiste beslissing heeft gemaakt?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam software__mal1

Lees ook: ‘Ik weiger in hetzelfde bed te slapen als mijn man’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels