‘Ik wil niet op de kinderen van mijn zus passen’

oppassen

‘Nu is mijn hele familie boos op mij’

Fien* heeft in het verleden vaak op de kinderen van haar zus Kate gepast, maar heeft ontdekt dat oppassen niet echt haar ding is. Fien wil zelf geen kinderen en ook niet haar vrije tijd besteden met de kinderen van iemand anders. Kates man is recent overleden en daarom heeft ze dringend een oppas nodig. Ze is ontzettend teleurgesteld dat Fien niet wil oppassen. Op Reddit vraagt Fien zich af of ze fout zit.

Overleden

“Kate heeft het erg moeilijk op dit moment”, begint Fien haar verhaal. “Ze heeft twee jonge kinderen, Simon van vier en Max van zes. Haar man is een paar maanden geleden overleden en dat was natuurlijke een flinke klap voor de familie. Toen haar man nog leefde, was Kate een huismoeder, maar nu hij is overleden is het natuurlijk belangrijk dat ze aan het werk gaat. Ik heb een online bedrijf en dat loopt erg goed. Ik werk maar een paar uur per dag en ik kan helemaal zelf bepalen hoe ik mijn tijd indeel. Daarom heeft Kate gevraagd of ik een paar dagen in de week op haar kinderen kan passen.”

Nieuwe baan

“Kate heeft een nieuwe baan gevonden die goed betaalt en wil graag dat ik op haar kinderen pas als zij aan het werk is. Ook heeft ze voorgesteld om me ervoor te betalen. Ik ben natuurlijk megablij voor Kate dat ze haar leven weer oppakt en een goede baan heeft gevonden, maar ik heb haar ook uitgelegd dat ik niet op wil passen en dat ze beter een oppas kan inhuren.” Kates schoonfamilie woont in een andere staat en de familie die wel dichtbij woont, heeft allemaal een fulltimebaan overdag. Fien is dus eigenlijk de enige optie voor Kate.

“Ik heb ook nog gezegd dat ze haar kinderen misschien een paar dagen naar de kinderopvang kan brengen, maar dat ziet Kate absoluut niet zitten. Ze vertelde dat het niet zo goed gaat met de kinderen sinds het overlijden van hun vader en ze heeft liever dat er een vertrouwd gezicht bij ze is. In ieder geval voor een paar maanden, tot ze een beetje gewend zijn aan de nieuwe situatie.”

Oppassen

Uiteindelijk heeft Kate weten te regelen dat haar moeder in de middagen op de kinderen kan passen. Fien is dus alleen nog maar nodig voor de ochtenden. “Ik heb tegen Kate gezegd dat ik het heel rot vind voor haar en de kinderen, maar dat ik gewoon echt niet wil oppassen. Ik hield voet bij stuk en zei dat ik niet van gedachten ga veranderen. Kate moest ontzettend huilen en zei dat ze enorm teleurgesteld is in mij en ook mijn ouders noemden me egoïstisch. Ben ik egoïstisch omdat ik ervoor kies om niet op te passen?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Delicious_Yellow_968.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels