‘Mijn schoonouders verwachten dat ik hun rekening betaal’

schoonouders

‘Ze nemen ons mee uiteten, maar verwachten dat wij alles betalen’

Linda* en haar man Frank zijn gek op eten en vinden het leuk om nieuwe restaurants en menu’s te ontdekken. Linda en Frank nemen hun (schoon)ouders vaak mee uiteten en betalen ook altijd de rekening. Linda heeft nu echter het gevoel dat haar schoonouders misbruik maken van de situatie. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Foodies

“Mijn man en ik vinden het heerlijk om nieuwe restaurants te ontdekken en nieuwe smaken te proberen”, begint Linda haar verhaal. “We hebben een levensstijl die ons in staat stelt om uit eten te gaan wanneer we maar willen, en we wonen in een gebied met veel lekker eten en unieke restaurantjes. We delen ook graag onze favoriete restaurantjes met onze familie, dus nodigen we eens in de zoveel tijd mijn ouders of de ouders van Frank uit om met ons mee te gaan. Omdat wij ze dan uitnodigen, vinden we het vanzelfsprekend dat wij de rekening betalen en daar hebben we ook echt geen probleem mee.”

Rekening

“Een paar maanden geleden nodigden mijn schoonouders ons uit om te eten in een restaurant bij hun in de buurt. We waren er nog nooit geweest, en hoewel het geen plek was die we zelf zouden uitkiezen, vonden we het leuk dat zijn ouders de passie voor eten met ons wilden delen en ons iets nieuws te laten zien. Na het eten schoof mijn schoonmoeder de rekening naar mijn man zonder er ook maar naar te kijken. Frank keek verbaasd, maar het avondeten was niet duur, dus we betaalden de rekening zonder iets te zeggen. Een paar weken later nodigden mijn schoonouders ons weer uit, naar een redelijk duur restaurant waar wij ze al eens eerder hadden meegenomen, en toen moesten wij ook voor de rekening opdraaien.”

De druppel

“Onlangs, tijdens een telefoongesprek met zijn moeder, vertelde mijn man dat ik een onderscheiding op het werk had gekregen. Zijn moeder stelde meteen voor dat we allemaal naar een chic restaurant in de buurt zouden gaan om het te vieren. Ik vroeg voorzichtig of de rekening dit keer weer voor ons was, en mijn man keek mij woedend aan. Hij beëindigde het gesprek snel en noemde me onbeschoft. Ik legde hem uit dat ik vond dat we niet elke keer moesten betalen als zijn ouders uit eten wilden, en dat ze mijn onderscheiding (wat eigenlijk helemaal niet zoveel voorstelt) gebruikten om een ​​chic avondje uit cadeau te krijgen.”

“Frank noemde me gemeen en zij dat wij makkelijk de rekening voor zijn ouders kunnen betalen omdat wij het een stuk breder hebben dan zijn ouders. Nadat hij met zijn vader had gesproken, vertelde hij me dat ik zijn ouders in verlegenheid heb gebracht. Ze willen een verontschuldiging en, om het goed te maken, zei Franks dat we zijn ouders gewoon mee moeten nemen naar het chique restaurant waar ze heen wilden. Toch vind ik het niet eerlijk en niet terecht dat wij alle rekeningen moeten betalen. Heb ik het bij het rechte eind?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Throwaway_IL2023.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels