‘Ik wil niet op het kind van mijn beste vriendin passen’

kind-passen

‘Hij ziet mij niet als tante, maar gewoon als vriendin van zijn moeder’

Lenny* (28) is al jaren goed bevriend met Yara (29). Yara heeft een zoon van zeven jaar, die ze in haar eentje heeft opgevoed. Lenny heeft zelf niets met kinderen, en heeft geen behoefte om met haar zoon alleen te zijn. Als Yara aan haar vraagt om op te passen, weet Lenny niet wat ze moet doen. 

Niets met kinderen

“Ik ben bewust kindervrij en dat zal nooit veranderen”, begint Lenny haar verhaal op het forum Reddit. “Daarnaast heb ik een fatsoenlijke baan, waardoor ik haar zoon soms geld of een luxe cadeau geef, met bijvoorbeeld kerst of zijn verjaardag. Hij ziet mij niet zozeer als een tante, maar gewoon als een vriendin van zijn moeder die af en toe iets geeft.” Lenny deelt dat ze zelf niets met kinderen heeft en daarom ook geen behoefte heeft om veel tijd met de zoon van Yara door te brengen.

Oppassen

Omdat Yara er alleen voor staat, is het soms best zwaar voor haar. Onlangs deelde Yara aan Lenny dat ze het hier dan ook moeilijk mee heeft. “Ze vroeg of ik af en toe op haar zoon kan passen zodat ze zelf een pauze krijgt”, zegt Lenny. De familie van Yara woont niet in de buurt en ze heeft geen contact met haar ex-schoonfamilie. “Ik voel met haar mee, maar ik ben niet het oppastype. Dit heb ik ook tegen haar gezegd, en als alternatief aangeboden dat ik de kosten van de kinderopvang voor haar zou kunnen dekken.”

Compromis

Yara begrijpt niet waarom Lenny eerder een vreemde wil betalen dan zelf een paar uur per week op haar kind te passen. “Ze is boos op me en denkt dat ik ongevoelig ben. Ik dacht dat het een redelijk compromis was en dat ik haar nog steeds hielp, maar ze vertelde dat ze om hulp vroeg, niet om geld.” Lenny weet nu niet wat ze moet doen en vraagt om advies. Was het een goed idee om een oppas voor te stellen of moet ze zelf op het kind van haar vriendin passen? Wat zou jij adviseren?

*Lenny is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de naam DryCaterpillar3940

Lees ook: ‘Ik wil niet continu op mijn neefjes passen’ 

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels