Aha: zo vaak moet je het water in een bloemenvaas verversen

bloemenvaas

Doe jij het vaak genoeg?

Bloemen staan ontzettend fleurig in huis. We kunnen dan ook ontzettend genieten van de verschillende kleuren en geuren. Maar wist je dat je het water in de bloemenvaas ook regelmatig moet verversen? Dan heb je er nóg langer plezier van. Wij vertellen je er alles over.

Water verversen

Hebben jouw bloemen nog maar een centimeter water over en staan de eerste stelen al droog? Ai, dan moet je iets beter opletten. Echter hoef je ook niet iedere dag het water in de bloemenvaas te verversen. Een schone vaas en genoeg water zorgen er in principe voor dat je bloemen een paar dagen vooruit kunnen. Wanneer het water helder en geurloos is, hoef je dus niks te doen. Controleer na zo’n vier dagen opnieuw hoe de bloemen (en vooral het water) ervoor staan. Waarschijnlijk is het nu tijd om het water te verversen.

Schuin afsnijden

Haal alle bloemen uit de vaas en maak de vaas goed schoon. Doe er vervolgens voldoende schoon water in en voeg eventueel bloemenvoeding toe. Om extra lang van de bloemen te genieten moet je ze opnieuw schuin afsnijden. Zo ontstaat er een verse wond aan de stelen, waardoor het water beter wordt opgenomen. Tevens voorkomt dit dat er schimmel ontstaat. Haal ook de lelijke blaadjes weg en zorg dat er geen blad in het water zit.

Lees ook: 3 kamerplanten die makkelijk te onderhouden zijn

Bron: Libelle.be | Beeld: Pexels