‘Is het erg dat ik mijn stiefzussen niet heb uitgenodigd voor mijn bruiloft?’

stiefzussen

‘Ik mag mijn stiefzussen gewoon niet’

Demi* is al bijna een jaar verloofd met haar man André. Ze zijn druk bezig met het plannen voor hun bruiloft, die over een jaar gaat plaatsvinden. Demi haar ouders zijn gescheiden en hebben allebei een andere relatie, waardoor ze samen met haar broer nog een halfzusje en twee stiefzussen heeft. Demi heeft het niet zo met haar stiefzussen, dus heeft besloten hen niet uit te nodigen voor de bruiloft. Dit maakt veel los bij haar moeder. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Stiefzussen

“Mijn ouders zijn allebei al zo’n twintig jaar geleden hertrouwd”, begint Demi haar verhaal. “Ik ben extreem close met mijn halfzusje, waardoor ik haar heb gevraagd of ze mijn bruidsmeisje wilde zijn samen met het zusje van mijn verloofde. Mijn broer heb ik gevraagd voor zaalwachter. Ook heb ik twee stiefzussen die ik niet heb uitgenodigd voor mijn bruiloft.”

“Mijn moeder vroeg naar het feest wat na onze bruiloft gaat plaatsvinden, waarop ik antwoordde dat mijn broers en zussen aanwezig zullen zijn”, vervolgt Demi. “Mijn moeder vroeg me wat voor dresscode er was, zodat ze dat aan mijn stiefzussen kon vertellen. Ik schrok hiervan omdat ik helemaal vergeten was om te vertellen dat ik ze niet had uitgenodigd. Mijn moeder keek me raar aan omdat ik zo schrok, waardoor ik haar meteen heb verteld dat ik mijn stiefzussen niet had uitgenodigd.”

Belachelijk

De moeder van Demi reageerde verbaasd en vroeg haar waarom ze haar stiefzussen niet had uitgenodigd voor haar bruiloft. “Ik vertelde haar dat ik gewoonweg niet close met ze ben en dat dat ook nooit gaat gebeuren”, schrijft Demi. Toen haar stiefvader erachter kwam dat Demi zijn dochters niet had uitgenodigd, besloot ook hij om niet te komen. “Dit vond ik prima”, vervolgt Demi. “Totdat mijn moeder zei dat als haar man niet gaat, zij ook niet komt en dat ik mijn stiefzussen maar moest uitnodigen. Belachelijk!”

Bridezilla

“Mijn moeder zei dat, omdat zij een deel van de bruiloft financierde, zij ook zou mogen bepalen dat mijn stiefzussen mogen komen. Ik heb haar gezegd dat ze niet zijn uitgenodigd en dat als ze tegen mijn wil in komen, er die dag geen bruiloft zal zijn.” Demi’s moeder noemde haar een ‘bridezilla’ en zei dat ze altijd haar vaders familie bevooroordeelde. “Ik vertelde haar dat dit kwam omdat mijn stiefzussen geen familie van mij zijn, maar mijn moeder vond van wel.”

Duidelijkheid

“Om duidelijkheid te scheppen, ik ben opgegroeid in hetzelfde huis als mijn stiefzussen. Ik ken ze al sinds dat mijn moeder ‘verkering’ kreeg met hun vader en daarna trouwde. Maar ik mag ze gewoon niet. Ik weet eigenlijk ook helemaal niet waarom, maar dat is mijn gevoel gewoon. Wat moet ik doen?” Heb jij advies voor Demi?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Entire_Caluiflower56

Lees ook: Ah oh: ‘Ik confronteerde mijn vrouw met haar drankprobleem’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels