Vrouw staat versteld: ‘Mijn man heeft zijn trouwring verkocht’

trouwring

De man wilde speelgoed en schoolspullen voor de kinderen kopen

De 27-jarige Amber* en haar man Daan* (28) zijn zes jaar geleden getrouwd. Ze zijn nog steeds heel gelukkig samen en vormen een gezinnetje van vier. Maar sinds Daan zijn baan kwijtraakte, is hij veranderd. Zo heeft hij onder meer zijn trouwring verkocht om leuke dingen voor de kindjes te kunnen kopen. Een actie die bij Amber in het verkeerde keelgat schoot. 

Speelgoed en schoolspullen

“Mijn man en ik kregen zes jaar geleden een prachtige tweeling. Een paar maanden daarna zijn we getrouwd”, begint Amber haar verhaal op het forum Reddit. “Vorige maand verloor mijn man zijn baan – en aangezien hij de middelbare school nog niet eens heeft afgemaakt, heeft hij moeite om nieuw werk te vinden.” Gelukkig heeft de vrouw zelf geld gespaard vanaf het moment dat ze begon met werken. “Dus we hebben genoeg om onszelf een tijdje te onderhouden.”

“Vandaag heb ik geluncht met een paar vrienden, dus mijn man zorgde voor de kinderen”, gaat Amber verder. “We wonen ver van elkaar vandaan, dus ik waarschuwde mijn man dat ik minimaal twee uur weg zou zijn.” Eenmaal weer thuis wachtte haar een bijzondere verrassing. “Toen ik thuiskwam, kwamen onze zoons naar me toe rennen om hun nieuwe speelgoed te laten zien dat ze van hun vader hadden gekregen. Samen met rugzakken vol schoolspullen, wat ik raar vond omdat ze al sinds augustus naar school gaan”, vertelt de vrouw. “Ik vreesde het ergste en checkte meteen mijn spaargeld, maar alles was nog aanwezig.” Dus ging ze verhaal halen bij haar man.

Trouwring verkocht

“Ik confronteerde mijn man en vroeg hem waar hij het geld vandaan had om al die spullen te kopen”, vertelt Amber. Al had ze het antwoord op die vraag niet zien aankomen. “Hij vertelde me dat hij zijn trouwring had verkocht, omdat de kinderen hem vroegen wanneer ze schoolspullen zouden krijgen. Hij raakte in paniek omdat hij dacht dat hij er geen geld voor zou hebben.” Al is dat volgens Amber een slecht excuus. “We hadden nog steeds meer dan drie maanden om ons daar geen zorgen over te maken.”

De vreemde actie van haar man viel niet lekker bij Amber. “Ik was er kapot van, ik kan niet geloven dat hij zo makkelijk iets verkoopt dat voor ons huwelijk staat – en dat heb ik hem ook verteld. Hij stortte in en zei dat hij onze zonen gewoon geen normale jeugd wilde ontzeggen.” Dat vond de vrouw geen excuus om zomaar je trouwring te verkopen. Ze wilde daarom al het speelgoed en de schoolspullen terugbrengen, om te kijken of ze de ring terug kon krijgen. “Maar dat staat hij niet toe. Hij zegt dat hij alles opnieuw koopt als ik dat doe. Toen onze kinderen binnenkwamen was de discussie afgelopen.”

Hart luchten

Hoewel de discussie (voorlopig) tot een einde kwam, was het voor Amber nog niet voorbij. “Ik moest mijn hart luchten, dus ik vertelde mijn ouders en vrienden wat er was gebeurd. Mijn ouders vonden het terecht dat ik boos was, en ze waarschuwden me dat ik niet moest trouwen met iemand zonder echte baan. Dat ben ik niet met ze eens, maar ik ben wel teleurgesteld in hem”, geeft ze toe. Haar vrienden staan er echter heel anders in. “Ze vinden dat ik te hard ben geweest voor hem.” Op het forum vraagt de vrouw zich af wat ze het beste kan doen in deze situatie. Wat vind jij?

*Amber is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/soldengagementring.

Lees ook: ‘Mijn vriend knoeit met mijn wekker zodat ik me verslaap voor werk’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels