Smullen: zo maak je een chocoladecroissant van overgebleven paaseitjes

chocoladecroissant

Zo’n lekkere chocoladecroissant at je niet eerder!

Heb je nog een hele lading paaseieren liggen en weet je niet meer zo goed wat je ermee moet doen? Dan hebben wij het ideale recept voor je: zo maak je een heerlijk gevulde chocoladecroissant van paaseitjes. 

Met deze croissantjes willen we elke dag wel ontbijten!

Wat heb je nodig? (voor 6 croissants)

  • 250 gram/6 stuks croissantdeeg in blik
  • 6 chocolade paaseitjes
  • 1 ei, geklutst

Zo maak je het:

  • Leg de avond voor het bereiden van de croissants de chocolade paaseitjes in de vriezer.*
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Haal het croissantdeeg uit het blik en snijd langs de stippellijn het deeg in 6 gelijke stukken.
  • Leg per croissant in het midden een (bevroren) chocolade paasei.
  • Rol de croissants op en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Let op dat er geen opening te zien is in de croissants.
  • Smeer met een kwast de croissants in met het geklutste ei.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de croissants 15 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Geniet ervan!

* Door de paaseieren een nacht van te voren in te vriezen, voorkom je dat ze te snel smelten in de oven. Dit kan ervoor zorgen dat de chocolade uit de croissants loopt tijdens het bakken.

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: All Day Every Daisy | Beeld: videostill, YouTube Gemma Stafford