Leef jij van loon tot loon? Zo kun je dat doorbreken

loon

Een aantal handige tips

Een wasmachine die opeens aan het eind van z’n latijn is of drie spijkerbroeken die echt aan vervanging toezijn. Iedereen heeft weleens zo’n maand waarin meer wordt uitgegeven dan de bedoeling was en er niets wordt bijgeschreven op de spaarrekening. Is dit voor jou echter maandelijkse vaste prik? Dan hebben wij een aantal tips hoe je in de toekomst wellicht toch wat meer kunt sparen.

Ongeveer 75 procent van de Amerikaanse volwassenen leeft elke maand van salaris naar salaris en heeft amper tot weinig spaargeld. In Nederland is het iets rooskleuriger gesteld, toch is het niet voor iedereen mogelijk om goed te sparen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je toch wat geld aan de kant kunt zetten.

Maak een lijstje van je abonnementen
Het is vervelend om bepaalde luxe te missen, maar het kan op jaarbasis best wat schelen als je bepaalde abonnementen stop zet. Natuurlijk zijn er bepaalde abonnementen die niet op te zeggen zijn, zoals de elektriciteit. Maar heb je dat abonnement op dat dure tijdschrift echt nodig? Zo betaal je voor een weekblad al snel € 13.95 per maand. Dat is meer dan 40 euro per kwartaal en dat komt neer op €167 euro per jaar. Geld dat ook regelrecht naar de spaarrekening zou kunnen gaan. Veel mensen hebben zoveel kleine vaste uitgaven, maar al die kleine uitgaven bij elkaar is een groot bedrag.

Doe aan doelsparen
Sommigen sparen simpelweg niet omdat ze niet weten waarvoor ze sparen. Maar wanneer je een doel hebt, wordt het makkelijker om geld opzij te zetten. Hoeveel geld heb je bijvoorbeeld concreet nodig om lekker van je pensioen te genieten. Reken dit uit en kijk hoeveel je daarvoor per maand aan de kant zou moeten zetten.

Reken je dagloon uit
Een koffietje van drie euro bij de Starbucks halen is niet zo erg, toch? Maar als je dit elke dag doet, tikt dat wel aan. Reken daarnaast eens je dagloon uit. Doe dit door je nettoloon door 20 (werkdagen) te delen. Verdien je 1700 schoon? Dan komt dat neer op 85 euro per dag. Als je hier dan elke dag dat koffietje afhaalt, klinkt dat toch heel anders.

Meer lezen? Bekijk dan ook:

Bron: HLN |  Beeld: Pexels