Slaap jij aan de linker- of rechterkant van het bed? Dit zegt het over je persoonlijkheid

bed

Wij weten wel aan welke kant we voortaan liggen

Slaapt jouw partner altijd links van je? Dan wordt het tijd om zijn of haar positie in het bed in te nemen. Mensen die aan de linkerkant van het bed slapen, blijken namelijk een groot voordeel te hebben in vergelijking met rechts-slapers.

Voordelen

Slaap jij aan de linkerkant van het bed? Blijf hier dan mooi liggen! Uit onderzoek blijkt dat mensen die de positie links in het bed innemen, beter in het leven staan en beter met stress kunnen omgaan. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1000 mensen door bedmaker Sealy UK. Het bedrijf kwam erachter dat 66 procent van de links-slapers beter omgaan met crisissituaties dan mensen die hun schoonheidsslaapje aan de rechterkant van het bed hebben. Daarnaast hebben mensen die aan de linkerkant slapen meer zelfvertrouwen. 

Ruzie over slaapkant

De kant waar je slaapt is dus erg belangrijk. Het blijkt zelfs zo’n ding te zijn dat 10 procent van de stellen hierover ruziet. De ruzies hebben overigens niet alleen te maken met de voorkeur van links of rechts slapen. Vaak willen mensen ook dichtbij de deur liggen of beter zicht hebben op de tv in de slaapkamer.

Leuk detail: vrouwen winnen het gevecht om de kant van het bed in de meeste gevallen. 

Lees ook: Slecht geslapen? Eet een stukje chocolade!

Bron: Mirror | Beeld: Pexels