Man vreest voor zijn leven: ‘Ineens trok mijn vriendin een mes’

De vriendin van Dylan was ineens niet meer zo lief

De laatste paar maanden gedraagt Jennifer* (25), de vriendin van Dylan* (23), zich steeds vreemder. Inmiddels heeft dat vreemde gedrag een hoogtepunt bereikt en is er zelfs een mes aan te pas gekomen. Dylan weet niet meer wat hij met de situatie aanmoet. Op Reddit vraagt hij lezers om raad. 

Sneller van slag

“Mijn vriendin Jennifer heeft geen geschiedenis met mentale problemen of zo”, begint Dylan zijn verhaal. “De laatste paar maanden merk ik echter dat ze snel boos of verdrietig wordt door dingen die ik ‘verkeerd’ doe. Als ik bijvoorbeeld niet continu haar hand vasthoud in publieke ruimtes, wordt ze erg emotioneel. Ze loopt dan naast me met tranen over haar wangen.” Er zijn meerdere voorbeelden van zulke situaties, schrijft hij. “Met kerst waren we bij mijn ouders. Ineens raakte Jennifer van streek, omdat ik meer aandacht aan mijn moeder en zus gaf dan aan haar. Dat was niet eens zo! Het zijn telkens zulke kleine dingen waardoor ze van slag is. Het is tegenwoordig bijna elke dag wel een keer raak.”

Tv-avondje verstoord

De avond voor Dylan het stuk op Reddit schreef, is de situatie verder uit de hand gelopen. “Gisteren zat ik rustig televisie te kijken. Jennifer kwam huilend de kamer binnen en begon allerlei irrationele vragen te stellen. Ze vroeg of ik wel echt van haar houd en of ik het contact met vrienden zou verbreken om haar tevreden te houden. Ook smeekte ze me om haar niet te verlaten voor iemand anders.” Toen gebeurde er iets wat hij niet voor mogelijk had gehouden. “Ze trok ineens een mes en wees ermee mijn kant op. Ik kon zien dat ze niet van plan was daadwerkelijk iets te doen, want ze kon het mes niet eens goed vasthouden. Ze uitte vooral loze dreigementen.”

Niets gebeurd

Het leek dus allemaal niet zo dreigend, maar toch. “Ik heb haar uiteindelijk kunnen kalmeren en we zijn wat te eten gaan halen”, zegt Dylan. “Ze leek een compleet andere persoon en bleef me maar kusjes en knuffels geven. Ze deed net alsof het dreigement kort daarvoor helemaal niet was gebeurd.” Het zit hem niet lekker. “Ik voel me niet meer veilig bij haar. Vooral niet als ik slaap, want wat als ze dan ineens iets gaat doen? Ook durf ik haar niet meer alleen te laten, omdat ik bang ben dat ze zichzelf dan iets aan zal doen.”

Gaan of hulp zoeken?

Inmiddels is Dylan ten einde raad. “Ik weet niet of ik nog bij haar moet blijven, aangezien ze me altijd alleen maar de schuld geeft. Verder heeft ze echter niemand: ze heeft geen vriendinnen en haar ouders zijn allebei overleden. We hebben nog niet gepraat over het voorval van gisteren. Weet iemand hoe ik hier het beste mee kan omgaan? Ik heb het gevoel alsof ik de strijd aan het verliezen ben. Moet ik haar verlaten voordat er iets gebeurt, of moet ik mentale hulp voor haar gaan zoeken?” Wat zou jij Dylan aanraden?

*De namen Dylan en Jennifer zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Throwawaymontana9.

Lees ook: ‘De beste vriend van mijn vriendin is al jarenlang verliefd op haar’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Pavel Danilyuk