‘Mijn baas heeft een ‘after work-podcast’ waar hij over zijn personeel praat’

podcast

In de rubriek ‘werkverhalen’ praat Ilse haar baas erg raar over haar

Ilse* loopt al een tijdje stage bij een marketingbedrijf waar ze het erg naar haar zin heeft. Totdat haar vriend ineens vertelde dat hij een podcast aan het luisteren was van haar baas waar hij praat over zijn personeel. Ilse kon haar oren niet geloven en beluisterde de podcast. Op Reddit doet ze geschrokken haar verhaal.

Afterwork-podcast

“Allereerst: nee, je leest de titel niet verkeerd”, begint Ilse haar verhaal. “Ik dacht echt dat mijn vriend me in de maling nam toen hij het aan mij vertelde.” Ilse haar vriend kwam er namelijk nog niet zo heel lang geleden achter dat haar baas een podcast heeft waar hij praat over zijn personeel. “En ook ik kwam daarin naar voren”, schrijft Ilse.

“Om te beginnen bij het begin: ik loop al een aantal maanden stage bij een marketingbedrijf. Daarnaast ga ik nog naar school, dus ik ben er niet altijd. Ik heb het er erg naar mijn zin en mijn collega’s zijn ook allemaal superaardig”, aldus Ilse. “Maar sinds ik weet dat mijn baas een ‘afterwork-podcast’ heeft, kijk ik toch anders naar het bedrijf”, geeft ze toe.

Werkverhalen

“De podcast is van mijn baas Bart en zijn vriend Peter. In zijn podcast praat ‘ie (gelukkig) niet alleen maar over zijn personeel, maar ook over zijn interesses (sport, politiek, etc.). Wel zit er een rubriek in de podcast genaamd ‘werkverhalen’. Mijn vriend liet een aantal dingen horen van deze ‘verhalen’.”

Ilse schrijft dat haar baas het had over een werkneemster die met zwangerschapsverlof ging en dat er een meisje kwam die haar tijdelijk verving. Hij maakte grappen over dat meisje en noemde haar zelfs ‘gek’ en ‘raar’. Maar ook begon hij over Ilse.

Vieze gesprekken

“Ik gebruik Instagram al heel lang niet meer en mijn laatste post is zo’n vier jaar geleden”, legt Ilse uit. “In de podcast praatte Bart erover hoe hij sommige werknemers volgde op Insta, maar dat er een paar waren die hij nog niet volgde. Hierdoor begon hij mij op te zoeken.” Maar omdat het account van Ilse zó oud was, stonden er ook nog allemaal oude dansfilmpjes op.

“Hij zei in de podcast dat ik een ‘verborgen talent’ had en dat ik hem dat niet vertelde, omdat ik niet ‘versierd wilde worden’. Hij zei zelfs dat mijn vriend blij moest zijn met mijn ‘flexibiliteit’. Zijn vriend Peter reageerde daarop en zei dat hij expres iets moest laten vallen om te zien hoever ik kon bukken. Bah!” Ilse walgt ervan en vind de podcast echt niet kunnen. “Ik wil er wat aan doen, maar ik weet niet hoe ik het moet aanpakken. Dit kan niet verder zo!” Wat moet Ilse doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwrainsidious2.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: iStock