‘Mijn vader is vreemdgegaan en hij werd exposed op Facebook’

vreemdgegaan

De dochter weet zich geen houding te geven in de hele situatie

Shanna* (21) werd midden in de nacht door haar zusje Patty (19) wakker gemaakt. En dat was niet voor niets, want Patty vertelde Shanna dat hun vader is vreemdgegaan en alle details over zijn affaire op Facebook stonden. Shanna weigert sindsdien met haar vader te praten. Op het anonieme platform Reddit doet Shanna haar verhaal. 

Screenshots

“Onze vader is vreemdgegaan en dat stond allemaal op Facebook”, begint Shanna haar verhaal. “De dame met wie mijn vader was vreemdgegaan zette screenshots van berichten die mijn vader naar haar stuurde online. Daarin stond onder andere dat hij een ‘mooiere vrouw om mee naar bed te gaan’ wilde en dat hij mijn moeder beu was. Ook vroeg hij haar in de screenshots om naar ons strandhuis te komen wanneer mijn moeder er niet was.”

Mannen blijven mannen

Shanna vertelt dat haar vader wel vaker is vreemdgegaan en haar moeder hem dat had vergeven, maar deze keer was het anders omdat alles op Facebook stond. “Mijn moeder heeft hem al vaak betrapt op vreemdgaan, maar ze vergaf hem elke keer omdat ze ervan overtuigd is dat ‘mannen altijd mannen blijven.’ Deze keer kwam zijn bedrog echter aan het licht op sociale media. Zijn affaire was dus bij iedereen bekend. Bij zijn werk, onze familie en vrienden.”

Ruzie

Toen Shanna’s vader erachter kwam dat alles op Facebook stond, belde hij Shanna op. “Toen hij wist dat wij het wisten, belde hij ons op en zei hij dat we het moesten laten gaan. Dit vond ik onacceptabel, want ik laat mijn moeder niet zomaar beledigd worden”, vervolgt ze. “Ik belde de vrouw op, en eiste dat ze alle screenshots van Facebook zou verwijderen. Dit deed ze niet. Sterker nog, ze vertelde mijn vader dat ik haar had gebeld. Vervolgens werd hij weer boos op mij. Ik werd ook boos op hem, omdat hij zijn affaire letterlijk verdedigde en ik vond dat hij hier echt geen recht toe had.” Shanna weigerde daarna nog om met haar vader te praten. “Hij zei niet eens sorry voor het vreemdgaan en deed gewoon alsof alles normaal was. Ik negeerde hem en miste zelfs een paar etentjes omdat hij er was.”

Excuses

Zeven weken later kwam Shanna’s vader naar het appartement waar ze samen met Patty woonde. “Hij was dronken en kwam me onaangekondigd vertellen dat ik een ondankbare trut ben omdat ik niet met hem wilde praten. Hij ging door over dingen die zijn ego opvijzelden en rechtvaardigden dat hij nergens spijt van hoefde te hebben. Ik heb hem toen weggestuurd en het mijn moeder vertelt. Zij vond echter dat ik sorry moest zeggen om van het hele gedoe af te komen, maar ik weigerde dit. Ik ben er klaar mee om zijn gezeik te accepteren. Hij doet dit namelijk vaker als hij zich in het nauw gedreven voelt. Ik weet dat ik in dit geval gelijk heb en hij degene is die excuses moet maken.” Of heeft Shanna geen gelijk en moet ze wel sorry zeggen? Wat vind jij?

*Shanna is niet de echte naam van de vrouw. Ze deelt haar verhaal anoniem op Reddit onder de naam u/hekpekpek.

Lees ook: ‘Een collega diende een klacht tegen me in toen ik vertelde zwanger te zijn’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels