‘Ik heb mijn dochter haar eerste date laten cancelen’

date

‘Ze vertelde me dat ze gelogen had’

Ruben* is een alleenstaande vader van zijn 15-jarige dochter Melanie. Hij omschrijft zijn dochter als ‘het mooiste wat hem ooit is overkomen’. Ongeveer een week geleden vertelde Melanie dat een jongen uit haar klas haar heeft meegevraagd op een date. Ruben vond het allemaal prima, maar wilde de jongen wel eerst ontmoeten. Melanie was het daar niet mee eens. Op Reddit doet de vader zijn verhaal.

Date

“Toen Melanie mij vertelde over haar date, vertelde ik haar dat ik de jongen eerst wilde ontmoeten”, begint Ruben zijn verhaal. “Als een vader wil je natuurlijk wel weten met wie je dochter op pad gaat.” Maar toen Ruben dat vertelde aan zijn dochter, raakte ze meteen geïrriteerd en vroeg ze hem waarom hij de jongen wilde ontmoeten. “Ik legde haar uit dat als een jongen mijn dochter meevraagt op date, ik gewoon een gezicht bij een naam wil kunnen plaatsen.”

Ontmoeting

“Ik beloofde haar dat het geen ‘vader ondervraagt vriendje’ gesprek zou worden, maar dat ik hem gewoon even wilde ontmoeten.” Uiteindelijk snapte Melanie haar vader wel en zei ze dat ze het tegen de jongen zou zeggen. “Zaterdag stond voor de deur en ik zag dat Melanie zich een beetje had opgetut voor haar date. Maar tot mijn verbazing probeerde ze snel weg te glippen naar buiten!”, schrijft Ruben.

Stiekem

Toen Ruben doorhad dat Melanie zonder iets te zeggen naar buiten wilde verdwijnen, hield hij haar tegen en vroeg haar waarom de jongen niet naar de voordeur kwam. “Ze vertelde me eerst dat hij heel erg nerveus was en niet wist wat hij tegen me moest zeggen”, vervolgt Ruben. “Ik zei haar dat een simpele ‘leuk je te ontmoeten’ een goed begin was.” Toen veranderde ze haar verhaal en vertelde dat de jongen gewoon niet ‘inzag’ waarom hij Melanies vader moest ontmoeten. “Ik werd steeds geïrriteerder en vroeg haar nóg een keer ‘waarom’ en eiste dat ze hem ging halen.”

Ruzie

“Ineens stortte Melanie helemaal in”, schrijft Ruben. “Ze vertelde me dat ze gelogen had. Ze had de jongen niet verteld dat haar vader hem wilde ontmoeten, omdat ze dat stom vond.” Ruben werd nog geïrriteerder, en zei Melanie dat ze de jongen een appje moest sturen om de date af te zeggen. “Melanie weigerde om dat te doen en kreeg tranen in haar ogen. Ze pakte boos haar telefoon en appte de jongen. Ze zei me dat ik gemeen was en dat ze me haatte en stampte boos naar haar kamer”, vervolgt Ruben.

“Ik voelde me er best schuldig over en vertelde het aan m’n zus. Zij vertelde me dat ik inderdaad fout zat en dat ik mijn dochter gewoon op date had moeten laten gaan. Maar toch vind ik dat ik ergens ook gelijk had.” Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Downtown_Ant_1320.

Lees ook: ‘Is het erg dat ik alcohol drink in het bijzijn van mijn zwangere vrouw?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Katie Gerrard