Aha! Mannen die regelmatig schoonmaken leven langer

leven

Zet die mannen maar aan het werk!

Ben jij degene die altijd maar bezig is met het huishouden en is je vriend liever lui dan moe? Dan is het misschien een goed idee om dit artikel samen met hem te lezen. Mannen die veel schoonmaken, zouden namelijk langer leven dan mannen die dit niet doen.

Onderzoek

Eerder is er een internationaal onderzoek gedaan naar het effect van bewegen op het algehele risico dat iemand vroegtijdig overlijdt. Ook is het risico op hart- en vaatziekten onderzocht. Hierbij werd er met name gekeken naar de richtlijn die de Wereldgezondheidsorganisatie aanraadt: 150 minuten intensief bewegen.

Huishouden

We snappen dat je tijdens het lezen misschien denkt ‘maar wat heeft dit met mijn vriend en het huishouden te maken?’ Wij vertellen je de clue. Intensief sporten hoeft namelijk helemaal niet in de sportschool! Stevig wandelen en huishoudelijke klusjes doen vallen hier namelijk ook al onder. Dus wie tijdens het schoonmaken van het huis goed zijn best doet, beweegt voldoende en zorgt automatisch voor een langer leven. Een half uurtje per dag is al genoeg. Mannen die dit dus elke dag een half uurtje volhouden, leven langer dan mannen die dit niet doen.

Controlfreak

Hold up! Dit is niet de enige manier om langer te blijven leven. Het is namelijk ook bewezen dat partners van controlfreaks gezonder en langer leven. Een beetje zeuren is dus soms zo slecht nog niet. Partners die vaak controlerend zijn, hebben een positief effect op de gezondheid van hun geliefden. Ze blijven minder lang rondlopen met fysieke klachten, waardoor ze minder snel ziektes zoals diabetes kunnen ontwikkelen. Een controlerende partner houdt namelijk de gezondheid van de ander goed in de gaten en trekt op tijd aan de bel als er iets niet goed zit. Let wel op: dit effect geldt alleen als je een vrouwelijke controlfreak bent. Dus als je man het huishouden doet, kun je als vrouw lekker blijven zeuren. Win-win!

Lees ook: Bewezen: dit zijn de 3 beste sporten voor een langer leven

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels