‘Mijn vriend heeft mijn haar verpest’

kapsel

‘En hij moest er ook nog om lachen’

Isabel* is 18 jaar oud en heeft één jaar verkering met haar vriend Tim. Hun relatie verliep heel goed, totdat Tim een vervelende streek uithaalde. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal.

Perfectionist

“Tim en ik gingen naar dezelfde middelbare school en studeerden samen af. We waren beste vrienden voordat onze relatie begon, dus we waren al redelijk close met elkaar”, begint Isabel haar verhaal. Al vanaf kinds af aan is Isabel altijd perfectionistisch geweest als het om haar uiterlijk ging. “Vooral mijn haar: vlechten, pruiken, silk-press en blow outs, ik heb het allemaal gehad. Al mijn vrienden en familie weten ook dat ik erg voorzichtig ben met mijn haar en dat andere mensen er niet zomaar aan mogen zitten”, vertelt ze.

Duur kapsel

“Twee week geleden ging ik naar een salon, waar ik nog nooit eerder was geweest. Het kostte ongeveer €120 euro, maar het was het waard. Ik voelde me mooi”, zegt Isabel. De volgende dag ontmoette Isabel haar vriend Tim weer om een beetje rond te hangen. “Hij vond mijn haar prachtig. Ik leidde hem af en legde veel nadruk op dat hij er niet mee moest gaan spelen, omdat het dan snel lelijk kon worden en geldverspilling zou zijn. Terwijl ik hem dit vertelde maakte hij een grapje dat hij niet wist dat ik er zo serieus over was”, gaat ze verder.

De grap

Isabel en Tim zaten met z’n tweeën op een bankje in het park. “Ik ga even wat water halen”, zei Tim. Een paar minuten later kwam Tim terug. “Hij zag er buitengewoon achterdochtig uit, hij lachte en giechelde terwijl hij naar me keek. Ik dacht er niets van, totdat hij een stuk dichter bij me kwam. Hij draaide zijn flesje water open en liet het over mijn hoofd zweven”, vertelt Isabel. Tim: “Een beetje water zal je haar niet verkloten. Je moet niet zo serieus zijn, wees chill.” Terwijl Isabel hem bij haar weg probeerde te krijgen, raakte ze door de worsteling zijn pols. “Het water stroomde over mijn hoofd”, vervolgt ze. Isabel sprong op en begon meteen te schreeuwen tegen haar vriend. “Ik vroeg hem waarom hij mij dit aan deed, terwijl hij mijn doorweekte shirt probeerde uit te trekken”, vertelt ze. Tijdens de ruzie deed Tim alsof hij niets verkeerds had gedaan en vertelde hij dat hij niet dacht dat dit een probleem zou zijn. Isabel rende huilend weg.

Drie dagen later

“Het is ongeveer drie dagen geleden dat ik bij hem thuis ben geweest. Hij heeft meerdere keren geprobeerd om contact met me op te nemen en hij heeft €150 euro gegeven, zodat ik mijn haar opnieuw kan laten doen”, laat Isabel weten. “Ik heb het gevoel dat hij niet weet hoe ik me echt voel en dat hij het probeert te redden door mij geld te geven. Maar aan de andere kant begin ik te denken dat ik misschien overdreven heb gereageerd en dat dit nogal een stomme reactie is geweest. Wat moet ik doen?” vraagt ze. Wat geef jij Isabel voor advies?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Flimsy_Switch_193.

Lees ook: ‘Ik kreeg een paniekaanval tijdens een ruzie met mijn vriend’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pixabay