‘Mijn vriend maakt me telkens wakker omdat ik het bed laat kraken’

bed-kraken

‘Soms maakt hij me zelfs meerdere keren per nacht wakker’

Laura* is sinds kort samen met Ricardo. Hij maakt haar telkens midden in de nacht wakker, omdat hij het bed hoort kraken en ervan overtuigd is dat Laura dat veroorzaakt. Laura weet echter zeker dat zij dat niet doet. Het slaapgebrek begint haar inmiddels op te breken en ze weet niet meer wat ze moet doen. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Veroorzaker van het gekraak

“Mijn probleem is nu al een aantal maanden bezig”, begint Laura haar verhaal. “Mijn vriend Ricardo maakte me telkens midden in de nacht wakker en zegt dan dat het bed kraakt. Hij denkt dat ik degene ben die daarvoor verantwoordelijk is. Eerst dacht ik dat het kwam doordat ik met mijn voeten schudde in mijn slaap. Na een tijdje was ik er echter klaar mee dat Ricardo me telkens uit mijn slaap haalde. Ik bleef dan expres wakker, in de hoop dat hij eerder in slaap zou kunnen vallen. Als het dan door hem bleek te komen, zou ik het merken.”

Al drie maanden

Die methode zorgde er echter alleen maar voor dat Ricardo gefrustreerd raakte. “Hij begon steeds vaker te zuchten en legde dan zijn hand op mijn schouder. Hij bleef maar zeggen dat ik diegene was die het kraken veroorzaakte. Ik was al die keren echter de hele tijd wakker en had me niet bewogen. Ook heb ik niet het idee dat er iets aan ons bed markeert. Inmiddels lig ik al bijna drie maanden geregeld midden in de nacht wakker, dankzij Ricardo. Sommige nachten maakt hij me zelfs meerdere keren achter elkaar wakker, waardoor ik vrijwel niet slaap.”

Moe en boos

Het slaapgebrek begint zijn tol te eisen. “Ik moet iedere ochtend uren eerder uit bed dan Ricardo, omdat ik heel vroeg begin met werken. Omdat mijn slaapkwaliteit niet best is, presteer ik een stuk minder goed op mijn werk. Ik moet veel autorijden en dat wordt eigenlijk gevaarlijk nu ik zo weinig slaap. Ik merk in de loop van de dag vaak dat mijn oogleden zwaar aanvoelen. Als ik mijn ogen echter een paar seconden sluit, lopen zowel mijn omgeving als ikzelf gevaar.” Laura voelt ook nog eens veel boosheid. “Hij maakt mij telkens wakker omdat hij ergens last van heeft, maar dat is toch niet mijn probleem? Ik weet nu bovendien dat dat geluid niet door mij komt en dat hij me onterecht de schuld geeft. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Laura zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Iowabird78.

Lees ook: ‘Mijn vriend vindt dat ik gezonder moet gaan leven’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Anthony Tran