‘Mijn vriend vindt me niet zo knap als zijn ex’

ex

‘Hij wil geen tijd met me doorbrengen’

Alice* weet niet wat ze moet doen. Haar vriend gedraagt zich afstandelijk en ze weet niet waarom. Wanneer ze hem uiteindelijk toch de vraag stelt waarom ze elkaar bijna niet zien, komt hij met een pijnlijk antwoord. “Hij zegt dat hij hier geen behoefte aan heeft omdat ik niet zo mooi ben als zijn ex. Dat doet pijn. Ik weet niet wat ik nu moet doen.” Ze doet een beroep op de lezers van Reddit om een antwoord te zoeken op haar vraag.

Beste relatie ooit

Alice en haar vriend Colin zijn nu bijna een jaar samen. “Het is de beste relatie die ik ooit heb gehad. Colin is zo lief voor me, hij is attent en hij is eigenlijk alles wat ik ooit wilde in een partner.” Alice voelde zich positief over de toekomst met Colin: “Ik zag mezelf wel met hem trouwen, kinderen; ik kon me echt een toekomst met hem voorstellen.” Alles veranderde toen Colin zich leek terug te trekken uit de relatie. Alice denkt nog dat het ligt aan zijn werk. “Hij lijkt zo gestresst de laatste tijd. Ik dacht dat hij zou zeggen dat het daaraan lag.”

Onverwacht antwoord

Wanneer Alice haar vriend vraagt wat er aan de hand is, was dit niet wat ze verwacht had. “Hij zei dat hij niet echt de behoefte voelde om tijd met me door te brengen. Hij zei dat dit kwam omdat ik niet zo mooi ben als zijn ex. Hij houdt wel van me en hij zegt dat ik een fijnere persoonlijkheid heb dan de vrouw die hij voor me datete.” Toch is Alice in de war. Ze weet dat zijn ex een hele mooie vrouw is maar daar heeft ze zich nooit echt onzeker over gevoeld. “Het is gewoon waar dat ik niet zo mooi ben als zijn ex. Die is echt bizar knap. Maar ik heb me daar nooit echt druk om gemaakt. Ik dacht dat het niet uitmaakte want hij koos voor mij.” Nu is Alice gekwetst en ze weet niet precies waarom.

Innerlijk

“Zou het niet juist het innerlijk moeten zijn dat telt? Hij zegt dat mijn persoonlijkheid beter is dan die van zijn ex. Waarom doet dit dan toch zo’n pijn?” Wanneer ze haar vriend uitlegt dat hij haar pijn heeft gedaan, biedt hij zijn excuses aan. Daarbij geeft hij nog wel aan dat wat hij zegt “gewoon de waarheid” is. Alice is in de war en weet niet zo goed hoe ze verder moet. “Colin is ook niet de meest aantrekkelijke man die ik ooit gedatete heb maar ik vergelijk hem niet met mijn exen. Of met wie dan maar ook. Ik vind hem aantrekkelijk omdat hij is wie hij is.” De situatie zorgt voor veel twijfel en verwarring. Hoe denk jij dat Alice verder moet met haar relatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwra98321409.

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft een obsessieve ex, maar gaat toch met haar om’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Alexander Scott Lambley