‘Mijn vriendin blijft maar zeggen dat ik een moederskindje ben’

moederskindje

‘Ze kwetst me er behoorlijk mee’

Thijs* heeft een uitzonderlijk goede band met zijn moeder, omdat hij alleen door haar is opgevoed. Zijn vriendin vindt dat hij meer van zijn moeder moet loskomen en noemt hem telkens een moederskindje. Op Reddit vraagt Thijs lezers om advies.

Geen vader in beeld

“Mijn moeder is vijfendertig, ik ben eenentwintig. Ze heeft me dus gekregen toen ze behoorlijk jong was”, begint Thijs zijn verhaal. “Mijn vader is ervandoor gegaan, die heb ik nooit gekend. Mijn hele leven lang was het dus alleen mijn moeder en ik. Ik ben altijd enorm close met haar geweest en kan geen geheimen voor haar hebben.”

Grote veranderingen

Onlangs verscheen er voor het eerst een vaderfiguur in Thijs’ leven. “Mijn moeder heeft sinds kort een vriend, een leuke man van dertig jaar. Hij is bij ons ingetrokken en zorgt erg goed voor haar. Ik moet er nog een beetje aan wennen dat er ineens een andere man in huis is, maar we kunnen gelukkig goed met elkaar opschieten.” Daarnaast veranderde er iets anders: hij heeft voor het eerst een vriendin. “Mijn moeder heeft haar leren kennen via een vriendin en stelde haar aan me voor. We konden het meteen goed vinden en voor we het wisten, hadden we een relatie.”

Te veel tijd samen

Toch gaat daar iets mis. “Mijn vriendin is niet alleen mooi en slim, maar ook erg assertief”, schrijft Thijs. “Soms ben ik daar een beetje te gevoelig voor, vooral als het over mijn moeder gaat. Mijn vriendin vindt dat ik veel te veel tijd met mijn moeder doorbreng. Ik heb een leuke vriendenkring, maar mijn moeder is nog altijd mijn beste vriendin. Ik bespreek en deel alles met haar, van problemen tot een bankrekening en alle wachtwoorden. Mijn vriendin noemt me vaak een ‘moederskindje’ en dat kwetst me best wel.”

Meer loskomen

Thijs’ vriendin vindt dat hij meer moet loskomen van zijn moeder. “Ik snap haar punt wel, maar ik vind het heel lastig. Mijn moeder en ik zijn altijd met z’n tweeën geweest en zijn dus volledig op elkaar ingespeeld. Ook vind ik het vervelend dat mijn vriendin me er telkens mee plaagt. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ze daarmee stopt?” Wat zou jij Thijs aanraden?

*De naam Thijs is gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam DayoftheLord79.

Lees ook: ‘Mijn stiefdochter sloot mijn dochter bewust buiten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Marvin Meyer