‘Mijn vrouw wil onze dochter per se naar haarzelf vernoemen’

vernoemen

‘Ik zit er totaal niet op te wachten dat onze dochter haar naam krijgt’

Tom* is heel lang getrouwd geweest met Elise, die in het kraambed is overleden. Hun dochter is als eerbetoon naar haar moeder vernoemd. Inmiddels is Tom hertrouwd met Janine en verwachten zij een kind samen. Janine wil dat kind per se naar zichzelf vernoemen, maar Tom is het daar niet mee eens. Op Reddit vraagt hij lezers om raad.

Jaloers gedrag

“Mijn vrouw Elise is overleden toen mijn dochter Dalia werd geboren”, begint Tom zijn verhaal. “Ik besloot toen dat Dalia een tweede naam zou krijgen, namelijk die van haar moeder. Dat vond ik een mooi eerbetoon aan haar. Inmiddels ben ik hertrouwd, met Janine. Zij is er onlangs pas achtergekomen dat mijn dochter een tweede naam heeft, toen een nichtje van ons erover begon. Af en toe kan Janine ineens heel jaloers doen als het over Elise gaat, dus ze reageerde hier ook een beetje vreemd op. Ergens snap ik het wel, maar ik vind het ook raar dat je jaloers bent op iemand die is overleden.”

Nog een dochter op komst

Hoewel Dalia haar moeder nooit gekend heeft, weet ze dat ze een dochter van Elise is. “Overal in huis hangen foto’s van Elise, om de herinnering aan haar levend te houden”, schrijft Tom. Dalia zal echter niet lang meer het enige kind in huis zijn, want Janine is zwanger. En dat zorgt voor een probleem, want Janine wil hun dochter naar zichzelf vernoemen. “Ik snap dat ze jaloers is, maar ik heb het idee dat ze het alleen maar wil doen om Elise een hak te zetten.”

Vervelende discussies

Tom heeft het er al meerdere keren met Janine over gehad, maar dat leidt telkens tot een vervelende discussie. “Ze zegt dan dingen als ‘als je meer van mij zou houden dan van Elise, dan zou je me dit gunnen’. Ik word daar altijd meteen boos van, want het is geen wedstrijd. Gisteren ging Janine ook echt te ver, toen ze tijdens een etentje met familileden vertelde dat we de baby naar haar gaan vernoemen. Mijn familie had meteen door dat ze zat te stoken en negeerde het, maar toch werd het daardoor enorm ongemakkelijk.” Later die avond hadden ze het er weer over en stelde Tom een ultimatum. “Of we noemen de baby anders, of we gaan uit elkaar. Ik ben er helemaal klaar mee dat Janine zo raar doet en wil me niet hoeven verantwoorden voor mijn liefde voor Elise. Doe ik hier goed aan?” Wat zou jij tegen Tom zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam jlorenzo28282.

Lees ook: ‘Mijn vriendin is boos omdat ik zei dat ADHD geen persoonlijkheidstrekje is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Rana Sawalha