7 redenen waarom het geweldig is om een oudere zus te hebben

oudere zus

We houden van je, zus!

Heb jij een oudere zus? Lucky you! Want behalve een extra kledingkast brengt een oudere zus ontzettend veel voordelen met zich mee. Waar jullie vroeger elkaars haren nog net niet uittrokken, is jullie band op latere leeftijd sterker dan ooit. Wij sommen de grootste voordelen van het hebben van een oudere zus voor je op. Wedden dat deze dingen herkent?

1. Ze weet wat je allemaal hebt meegemaakt.

Jullie kennen elkaar door en door. Van je eerste zoen tot die vervelende break-up: je grote zus weet alles. Hierdoor begrijpt ze jouw gevoel te allen tijden en staat ze altijd voor je klaar.

2. Je kan altijd terecht voor advies.

Omdat jullie elkaar zo goed kennen, kan je bij je oudere zus altijd terecht voor wat levensadvies. Weet je niet wat je met die ene date aanmoet? Twijfel je over belangrijke beslissingen in het leven? Je oudere zus staat klaar met al haar wijsheden en geeft jou het advies dat je nodig hebt.

3. Je komt sneller weg met dingen.

Ging je zus op stap, dronk zij een alcoholisch drankje en spijbelde ze vroeger van school? Goed voor jou, want hierdoor waren je ouders tegen jou waarschijnlijk een stuk milder. Dit heeft je flink wat straffen gescheeld!

4. Je hebt altijd een beste vriendin

Je oudere zus is – misschien niet altijd – maar in de meeste gevallen de beste vriendin die je kunt hebben. Ze kent je door en door, heeft je op al je ‘lelijkste’ momenten gezien én zal je nooit in de steek laten. Jullie zijn immers familie!

5. Je kent meer mensen

Naast je eigen vriendenkring, heb je ook nog de vriendenkring van je zus. Je kent hierdoor een stuk meer mensen én mensen weten ook wie jij bent. Heb je een connectie nodig voor een bepaald project of evenement? Jij kent een hele hoop mensen door je zus!

6. Ze zegt altijd waar het op staat

Ongegeneerd toegeven dat die broek je echt niet staat, of dat je een hele belachelijke keuze hebt gemaakt in je leven? Je zus zegt het gewoon. Waar een vriend(in) het misschien lastig vindt om zo eerlijk te zijn, is dat voor jou en je zus de gewoonste zaak van de wereld. En eerlijkheid duurt nu eenmaal het langst!

7. Ze wordt de perfecte tante voor jouw kinderen

Of je nu al kinderen hebt of niet: je weet dat ze een leuke tante gaan krijgen!

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben de grootste seksuele aantrekkingskracht tot elkaar

Bron: Beautify | Beeld: Unsplash