‘Mijn zus en dochter bemoeien zich te veel met mijn liefdesleven en ik word er gek van’

zus dochter liefdesleven

‘Ben ik dan zo’n slechte vader?’

Joeri* is een man van 39 jaar en heeft een dochter van 11 jaar. Toen zijn dochter 2 jaar was, overleed haar moeder tijdens een eenzijdig ongeluk, waardoor Joeri er alles aan doet om haar herinnering in leven te houden. Joeri denkt dat hij nog steeds niet helemaal over het verlies heen is, en is daarom ook niet op zoek naar een nieuwe liefde. Tot grote ergernis bij zijn zus én dochter, die graag willen dat hij een nieuwe vriendin krijgt. Op Reddit uit hij daarom zijn frustraties.

Vrouw verloren

“Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik helemaal over het verlies van mijn vrouw ben”, biecht Joeri meteen op. “Oké, het beheerst mijn gedachten niet meer zoals vroeger en ik kan een redelijk normaal leven leiden”, geeft hij toe. “Maar ik wil met niemand daten, omdat ik voel dat ik daar nog niet klaar voor ben. Ook vind ik het niet eerlijk om met iemand anders te daten als ik nog niet helemaal over mijn vrouw heen ben.”

Wensen respecteren

“Mijn zus is drie jaar jonger dan ik en vond dat ik een jaar na het overlijden van mijn vrouw alweer moest gaan daten. In de loop der jaren probeerde ze me zelfs soms een paar keer te koppelen, wat ik niet echt op prijs stelde. Ze vertelt me dan dat ze voor me zorgt, wat ik begrijp, maar ik zou willen dat ze mijn wensen zou respecteren.” Maar het bleef echter niet bij haar zus. “Vorig jaar begon ze haar gedachten ook in het hoofd van mijn dochter te proppen”, gaat Joeri verder. “Ze zei dingen tegen mijn dochter als: ‘Wil je geen mama?’ En maakte haar duidelijk dat ze binnenkort wel een moeder ‘nodig had’, omdat de puberteit eraan komt.”

“Een half jaar geleden kwam mijn dochter ineens thuis van school en vroeg me waarom wij geen normaal gezin hadden, net zoals haar tante. Mijn hart brak en ik begon me af te vragen of ik misschien niet egoïstisch was.”

‘Normaal’ gezin

Een aantal dagen geleden kwam zijn zus langs toen ook zijn dochter thuis was. “Toen mijn zus er was bracht mijn dochter het onderwerp weer ter sprake. Ik zei haar heel duidelijk dat ik geen nieuwe vriendin wilde en dat dat waarschijnlijk ook niet gaat gebeuren. Ze barstte in tranen uit en heeft sindsdien niet meer tegen me gepraat. Mijn zus keerde zich meteen tegen me en noemde me een egoïstische zak omdat ik mijn eigen behoeften boven die van mijn dochter stelde. Ik zei haar dat ze me met rust moest laten, maar ook dat nam ze slecht op.”

“Ik heb besloten om vandaag mijn excuses aan te bieden aan mijn dochter omdat ik misschien te hard ben geweest tegen haar. Maar ik wil haar wel duidelijk maken dat ik geen interesse heb om met iemand te gaan daten. Ben ik dan zo’n slechte vader?” Wat vind jij?

*Joeri is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de user name ThrowRA72BSB. 

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn nichtje me blijft helpen in mijn bakkerij’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels