Man is klaar met belletje trekken: ‘Ik gooide een emmer water over het kind heen’

belletje trekken

Nu vraagt hij zich af of dit niet een stap te ver was

Mark* is onlangs verhuisd naar een nieuwe buurt. Hier wonen meer kinderen dan hij gewend was – en die vinden het maar al te leuk om streken uit te halen. Zo is belletje trekken een ding is de wijk, maar daar is Mark niet zo’n fan van. En dat hebben de kinderen ook gemerkt. 

Belletje trekken

“Vanwege mijn nieuwe baan zijn we onlangs verhuisd naar een nieuwe buurt”, vertelt Mark op het forum Reddit. “Het verliep allemaal vrij soepel, maar al snel begon er iets op te vallen. Op een middag werd er aangebeld, maar toen ik ging kijken wie het was, stond er tot mijn grote verbazing niemand voor de deur.” De man had niet meteen door was er aan de hand was, maar na een tijdje had hij door dat de kinderen aan het belletje trekken waren. “We hebben er gewoon nooit aan gedacht omdat iedereen hier erg ontspannen leek, dus belletje trekken kwam niet in ons op”, legt hij uit.

Maatregelen

De man wilde niet meteen extreme maatregelen treffen, maar nam toch wat voorzorgsmaatregelen. “We hebben bij de deur een bord opgehangen met de tekst ‘val ons alsjeblieft niet lastig met deze grappen’, maar dat werkte helaas niet.” Daarom ging Mark eens poolshoogte nemen in de buurt. “Ik kreeg alleen maar te horen dat het een soort traditie was voor kinderen in de wijk om dit te doen met de nieuwe mensen in de buurt.” Niet het antwoord waar de man op gehoopt had, want hij was het belletje trekken inmiddels helemaal zat. Daarom ging Mark nog een stapje verder. “Ik zette een camera in ons huis om vast te leggen wie er voor onze deur stond.”

Emmer water

“Nadat ik de beelden meerdere keren had bekeken, wist ik precies wie er continu voor mijn deur stond. Een snotneus die een paar meter verderop woonde”, gaat hij verder. “Ik ging met zijn ouders praten, maar die lachten erom en zeiden dat het kinderen zijn.” Daarom besloot de man er zelf een einde aan te maken. “Drie dagen later kwam het kind terug. Ik verstopte me achter de deur met een grote emmer water. Zodra hij aanbelde en zich omdraaide, deed ik de deur open en gooide ik het water over hem heen.” Tien minuten later stonden de ouders van het jongetje op de stoep om verhaal te halen. Mark staat nog steeds achter zijn actie, maar vraagt zich af of hij niet beter een andere manier had kunnen gebruiken. Wat vind jij?

*Mark is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/Desperate_Lynx_427.

Lees ook: ‘Mijn familie accepteert niet dat mijn bruidsmeisje transgender is’

Bron: Reddit | Beeld: iStock