‘Mijn zus zette me op een vervelende manier voor schut in een restaurant’

restaurant

‘Ze had keihard tegen me gelogen en ik stond voor paal’

Nadia* kleedt zich graag comfortabel, maar haar zus is het vaak niet met haar kledingkeuze eens. Toen ze met de hele familie naar een restaurant gingen, zei Nadia’s zus dat daar een strenge dresscode gold. Dat bleek een leugen te zijn. Nadia is niet blij met de manier waarop haar zus haar kledingkeuze bekritiseert en vraagt lezers op Reddit om raad.

Eigen stijl

“Normaal gesproken draag ik het liefst een spijkerbroek met daarop een trui of een blouse”, begint Nadia haar verhaal. “Of ik voor een trui of een blouse kies, laat ik van het weer afhangen. Ik heb mijn haar vaak vast en zorg ervoor dat ik er altijd verzorgd uitzie. Gewoon, zoals je van iedereen mag verwachten. Toch maakte mijn zus er een tijdje geleden een probleem van.” Ze gingen met de hele familie naar een restaurant. “Mijn zus heeft meerdere keren nadrukkelijk tegen me gezegd dat ik iets moois moest aantrekken, omdat je in dat restaurant niet in jeans en een blouse kunt aankomen”, schrijft Nadia. “Ik geloofde haar meteen op haar woord, dus ik had mijn mooiste jurk aangedaan en mezelf ondergedompeld in dure make up.”

Overdressed

Toen ze eenmaal bij het restaurant aankwamen, was Nadia geschokt. “Het bleek om een heel simpel tentje te gaan, waar helemaal geen dresscode gold. Toen ik om me heen keek, bleek iedereen gekleed te zijn in een ‘gewone’ outfit. Ook mijn zus! Ik was volledig overdressed en voelde me enorm opgelaten. Ik was ook behoorlijk boos op mijn zus, want zij had me voorgelogen. Toch heb ik tijdens het diner niets laten merken, want dat zou alleen maar de sfeer verpesten.”

Iedere keer vragen

De volgende dag heeft Nadia haar zus wel aangesproken. “Ik ging naar haar huis om het erover te hebben, want het had me echt een rotgevoel gegeven. Waarom zou ze me bewust zo voor schut zetten? Haar antwoord was dat ze ervoor had gezorgd dat ik er eindelijk eens fatsoenlijk uitzag. Ik was echt een beetje geschokt dat ze dat zo durfde te zeggen. Bovendien droeg ze tijdens het etentje zelf een outfit die heel erg leek op wat ik altijd draag, dus wat was haar punt?” Sinds die ruzie is Nadia overgegaan op een andere methode. “Iedere keer dat ik met mijn zus ga eten, stuur ik haar van tevoren een bericht met de vraag of er een dresscode is. Het klinkt misschien kinderachtig, maar ik heb daardoor het gevoel dat ik haar kan terugpakken. Moet ik ermee stoppen, of heeft ze het verdiend?” Wat zou jij tegen Nadia zeggen?

*De naam Nadia is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam beepboopshaboop.

Lees ook: ‘Ik heb continu discussies met mijn stiefvader en word er gek van’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Elijah M. Henderson