‘Ik heb continu discussies met mijn stiefvader en word er gek van’

stiefvader

‘Het is niet eens zijn huis. Waarom zou ik naar hem luisteren?’

De vader van Georgia* is al jaren geleden overleden. Sinds twee jaar is er een nieuwe man in haar moeders leven. Georgia is het niet eens met die keuze, want ze heeft continu discussies met die man. Laatst hebben ze ruzie gehad over regels en heeft ze behoorlijk harde dingen tegen hem gezegd. Op Reddit vraagt ze lezers om advies over haar situatie.

T-shirt uitgetrokken

“De laatste tijd hebben mijn stiefvader en ik steeds vaker discussies”, begint Georgia haar verhaal. “Hij is nu ongeveer twee jaar de partner van mijn moeder en ik mag hem vanaf het begin al niet. Vandaag hadden we ook weer problemen. Het was enorm warm buiten in de stad waar wij wonen en dus besloot ik mijn t-shirt uit te doen. Ik had er nog een topje onder aan, dus ik vond het niet vreemd. Mijn stiefvader maakte er meteen een punt van en begon tegen me te schreeuwen dat ik dat niet kon doen waar mijn kleine zusje bij is. Ik zou dan een slecht voorbeeld geven.”

Regels volgen

Georgia reageerde verhit op de opmerking van haar stiefvader. “Het maakte me enorm boos, omdat dit iets is wat ik wel vaker deed voordat hij iets met mijn moeder kreeg. Daarom zei ik tegen hem dat hij niet zo moest zeuren. Hij begon ineens een verhaal en zei ‘zolang je in mijn huis woont, volg je mijn regels’. Daar werd ik extra boos om, want het slaat mijns inziens nergens op.” Georgia heeft ook weleens van haar moeder te horen gekregen dat het huis alleen op haar naam staat, niet op dat van Georgia’s stiefvader. Ook betaalt hij niet mee aan de rekeningen voor het huis. “Ik besloot hem daarmee te confronteren”, schrijft Georgia.

Geen vaderfiguur

Vlak na de ruzie was dat dan ook precies wat Georgia deed. “Ik vertelde mijn stiefvader dat dit helemaal niet zijn huis is en dat ik alleen naar de regels van mijn moeder luister. Zij is immers degene die alles bepaalt hier en ze heeft geen regel over het uittrekken van je t-shirt. Ik heb gezegd ‘begin maar eens met het betalen van de huur, dan kijken we daarna wel verder’. Bovendien zal hij sowieso nooit iets te zeggen hebben over de manier waarop ik met mijn lichaam omga.” Georgia’s stiefvader vond dat respectloos en zei dat ze niet zo tegen hem kon praten. “Daarop zei ik dat hij niet eens een vaderfiguur voor me is. Mijn eigen vader is overleden en ik beschouw deze man meer als een indringer. Na de hele discussie ben ik boos naar mijn kamer gegaan. Toch vraag ik me nu af: ben ik te hard voor hem geweest?” Wat zou jij tegen Georgia zeggen?

*De naam Georgia is gefingeerd. Op het forum doet het meisje haar verhaal onder de naam Kitchen_Celery3806.

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik wil de rekeningen van mij en mijn vrouw splitten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Sarah Arista