‘Mijn zussen zijn de reden dat ik aan het afvallen ben’

afvallen

‘Mijn oudere zus, die heel klein en tenger is, zegt dat ze zou willen dat ik een paar van mijn kilo’s met haar kon delen’

Lisa* heeft altijd wat problemen gehad met haar drie oudere zussen. Omdat Lisa iets voller is dan hen, maken ze altijd vervelende opmerkingen naar haar. De reden hiervoor is met name omdat Lisa wil beginnen met acteren, iets wat haar zussen zien als een vak waar je uiterlijk erg belangrijk is. Maar sinds dat Lisa is begonnen met de theaterschool, is het commentaar alleen maar toegenomen. Dit heeft Lisa doen beslissen om te gaan afvallen. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Zussen

“Meestal geven mijn zussen commentaar op drie dingen: mijn haar, mijn huid en mijn gewicht”, begint Lisa. “Ze weten dat ik heel erg trots ben op mijn zwarte, dikke krullen, dus ze zeggen vaak dat het haar van mijn zus dikker, donkerder en ‘minder borstelig’ is.” Verder schrijft Lisa dat ze lijdt aan een aandoening waardoor haar bloedsomloop erg slecht is. “Hierdoor heb ik een hele bleke huid en ik kan ik niet zolang in de zon zitten. Door mijn aandoening heb ik ook een hele rode gloed over mijn gezicht heen zitten”, aldus Lisa.

Gewicht

“Het laatste waar ze me mee treiteren vind ik nog wel de vervelendste”, vervolgt ze. Lisa schrijft dat haar zussen heel veel commentaar hebben op haar gewicht, iets wat ze écht niet fijn vindt. “Op mijn zwaarst woog ik ongeveer 133 kilo, maar ik ben 1 meter 80 dus qua verhouding was dat niet zo goed te zien. Mijn oudere zus, die heel klein en tenger is, omschrijft mij als ‘zwaar’ en zegt dat ze zou willen dat ik ‘een paar van mijn kilo’s met haar kon delen’.”

“Eerder dit jaar besloot ik dat ik het commentaar zat was”, schrijft Lisa. “Net nadat ik was toegelaten op de toneelschool, nam ik me voor dat ik dingen die ik niet leuk vond aan mezelf te verbeteren. Zo begon ik mijn haar goed te verzorgen en leerde ik hoe ik make-up kon gebruiken om de rode gloed in mijn gezicht te verbergen.” Toch merkte haar familie de veranderingen in Lisa’s uiterlijk niet. “Pas toen ik begon met afvallen merkten ze de veranderingen op”, vervolgt Lisa.

Afvallen

“Doordat ik calorieën tel ben ik al drie kilo afgevallen sinds het begin van dit jaar”, schrijft Lisa met trots. “Gisteravond, nadat ik tijdens een familiediner een tweede bord pasta afsloeg, merkte mijn moeder ineens op dat ik was afgevallen.” Lisa’s moeder vroeg waarom Lisa het nodig vond om af te vallen omdat zij juist vindt dat Lisa er prachtig uitziet zoals ze is. “Ik besloot om eerlijk te zijn en vertelde dat ik nog niet zo heel lang geleden ‘zwaar’ werd genoemd door mijn zussen. Ik vertelde dat dat me echt heeft geraakt en dat ik er daardoor voor wilde zorgen dat ik mezelf leuk begon te vinden”, gaat ze verder. Maar toen Lisa dit vertelde bleef het stil. “Mijn zussen wilden ineens niet meer met me praten en later die avond nam mijn moeder me apart.”

Lisa schrijft dat haar moeder zei dat ze moest doen met haar lichaam wat ze wilde, maar dat ze haar zussen er niet bij moest betrekken. “Mijn moeder zei dat ik mijn oudste zus echt pijn heb gedaan en dat ik mij zussen schuldig liet voelen omdat hun de reden waren dat ik begon met afvallen. Ze vertelde me zelfs dat ook al waren de opmerkingen van mijn zussen de reden dat ik ging afvallen, ik dat voor me moest houden. Nu willen zowel mijn moeder als mijn zussen dat ik mijn excuses aanbied omdat ik hun een schuldgevoel heb gegeven. Ik vind dat ik dat niet hoef te doen.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam aitaweighthrowaway.

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik gaf bewust de verkeerde huissleutel aan mijn schoonmoeder’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock