Deze gewoonte met je telefoon maakt je partner gek

gewoonte telefoon partner
Een gewoonte qua telefoongebruik die jullie beide niet moeten negeren

Wanneer heb je voor de laatste keer je telefoon bekeken? Vijf minuten geleden? Vijftien? Heb je die berichten van je geliefde gezien terwijl je vervolgens vrolijk verder door Instagram heen scrolde om foto’s van vreemden te bekijken? Waarschijnlijk wel, maar zijn de vinkjes in WhatsApp blauw gekleurd. Heb je niet gereageerd, of andersom: je partner heeft je berichten gelezen maar niet gereageerd? Dan kan deze gewoonte meer irritaties in jullie relatie opleveren dan je zou denken.

Onderzoek wijst uit dat telefoongedrag in een relatie meer invloed heeft dan je zou verwachten.

Gewoonte

We kunnen ons goed voorstellen dat je niet elke seconde van de dag de tijd hebt om op berichten te antwoorden. In het uitgevoerde onderzoek is dan ook gekeken naar de irritaties die het oplevert als de berichten wél zijn gelezen door de partner, maar niet worden beantwoord. Dit is te zien aan de blauwe vinkjes via WhatsApp die aangeven of het bericht gelezen was of nog niet.

Onderzoek telefoongebruik

Uit het onderzoek, afkomstig uit 2018, bleek dat koppels die vergelijkbare gewoontes hadden qua telefoongebruik, een hogere mate van relatietevredenheid hadden. Mensen die afweken in telefoongedrag, scoorden een stuk lager wat betreft de relatietevredenheid. Het goede nieuws? Het is vrij eenvoudig om je manier van werken te veranderen. De oplossing is om samen op hetzelfde level uit te komen. Misschien besluit jij wel om vaker of sneller te reageren of andersom als je partner voor de nodige irritaties zorgt. Omgekeerd kunnen jullie een tijd instellen voor het niet appen (bijvoorbeeld als je op het werk bent). Op deze manier creëer je ook meer begrip voor elkaars situaties.

Lees ook: Deze invloed heeft de pil op je partnerkeuze

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash