Netflix introduceert manier om nieuwe series makkelijker te vinden

netflix

Zo verschijnen niet alleen de meest populaire series en shows op het beginscherm

Dat series als Bridgerton, Emily in Paris of La casa de papel meteen in beeld verschijnen wanneer je Netflix op je telefoon, laptop of televisie opent, is niet heel gek. Deze series zijn ontzettend populair en worden door veel mensen geliefd. Zonde, aangezien andere series die nog niet zo populair zijn helemaal niet in beeld verschijnen. En juist daar gaat Netflix nu een einde aan maken. 

Top 10 van Netflix

Menig seriekijker heeft tegenwoordig een abonnement op Netflix, dus de ’top 10 van Netflix’-lijst is dan ook geen onbekend begrip voor abonnees van de streamingdienst. In deze top tien vind je de meest populaire films en series van de afgelopen 24 uur netjes op een rijtje. Dat series die op dat moment het gesprek van de dag zijn in deze lijst verschijnen, is dan ook niet gek. Toch heeft Netflix besloten om dit lijstje in een ander format te gieten, aangezien nieuwe series vanwege deze lijst vaak moeilijk te vinden zijn voor abonnees van de streamingdienst.

Andere manier

Heb je een goede film of serie gevonden die je iedereen kan aanraden? Dan kun je de serie beoordelen met een duimpje omhoog. De serie met de meeste duimpjes omhoog zal vervolgens in de top 10 van Netflix-lijst verschijnen. Op deze manier wordt er dus niet meer gekeken naar het gedrag van de kijkers, dus hoe vaak een serie bekeken wordt, maar gaat het echt om de beoordeling van de kijker. En dat vinden wij best wel een goede zet. Op deze manier verschijnen niet alleen nieuwe series en films in dit lijstje, maar krijgen ook oudere pareltjes een plekje in deze Netflix-lijst.

Iedere week verversen

De kans dat er altijd dezelfde ‘gouwe ouwe’ in dit lijstje zullen verschijnen, is erg klein. Netflix zal de lijst iedere week verversen, zodat je altijd kennis kunt maken met (nieuwe) series. Dus niet alleen series en films die op dit moment mega populair zijn, maar ook kleinere niche-series kunnen voortaan op het beginscherm van Netflix verschijnen. Eindeloos zoeken naar de perfecte film of serie is dus niet meer nodig. Netflix – en de miljoenen abonnees – kiezen de beste exemplaren al voor je uit. Handig!

Deze nieuwe functie vind je terug op het beginscherm van Netflix. Zie je het nieuwe lijstje nog niet? Dan moet je nog even geduld hebben tot de lijst ook op jouw account te zien is. 

Lees: Vrouw denkt dat haar man haar tijdens het werk stalkt

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Pexels