Moeder vraagt zich af: ‘Is het erg dat ik mijn dochter meer aandacht geef dan mijn zoons?’

moeder dochter

De moeder vindt het lastig om de aandacht voor haar kinderen juist te verdelen

Als moeder houd je zielsveel van je kinderen en zou je voor geen goud kunnen kiezen tussen één van de twee, drie of misschien wel vier kids. Toch kunnen bepaalde gebeurtenissen ervoor zorgen dat je meer naar je ene kind toetrekt. Op een anoniem forum doet een moeder haar verhaal. 

Heftige gebeurtenis

Het is Christy* die op het anonieme forum haar verhaal wil delen. Ze valt meteen met de deur in huis door een bizarre gebeurtenis uit haar leven te delen. Een jaar geleden kwam haar man op 39-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk. Dochter Kate (10) zat op dat moment bij haar vader in de auto. Kate overleefde het ongeluk en hield er gelukkig geen ernstige verwondingen aan over. Helaas raakte ze mentaal enorm in de war door deze gebeurtenis, ze kampt sindsdien met PTSS (posttraumatische stressstoornis) en ernstige paniekaanvallen. “Kate wordt iedere nacht gillend wakker van nachtmerries en heeft minstens één keer per dag flashbacks naar het ongeluk”, deelt Christy. Gelukkig deelt de moeder dat haar dochter inmiddels een therapeut bezoekt en het langzaamaan beter gaat. “Maar ze heeft nog wel heel veel aandacht nodig”, vertelt Christy eerlijk.

Veel aandacht

De hoeveelheid aandacht die Kate van Christy vraagt is opvallend veel. “In het verleden kon Kate heel goed alleen spelen of zichzelf vermaken, maar dat is tegenwoordig niet meer zo”, legt Christy uit. “Ik kookte vroeger veel met mijn oudste zoon (17), terwijl Kate in haar kamer speelde. Nu kookt ze met ons mee of zit ze aan de keukentafel naar ons te kijken.” Dat is echter niet de enige activiteit waarbij de aandacht op Kate moet worden gevestigd. “Ik keek ook bijna iedere avond een film met mijn oudste en middelste zoon (16) nadat Kate naar bed was gegaan. Ik vlocht dan haar haren, stopte haar in bed en ging vervolgens een film kijken met mijn zoons. Nu kan dat niet meer, want nadat ik haar in bed heb gestopt moet ik haar voorlezen tot ze in slaap valt. Dit is de enige manier om haar te kalmeren.”

Verdrietige zoons

Er zijn dagen waarop het beter gaat met Kate, en gisteravond was het zo’n dag, vertelt de moeder. “Kate viel vrij snel in slaap, dus ik had tijd om een film te kijken met mijn zoons. Toen ik hen vroeg of ze een film wilden kijken, zeiden ze dat ik terug moest gaan naar Kate’s kamer, aangezien ik toch liever bij haar zou willen zijn”, vertelt de moeder geschrokken. “Ik heb uitgelegd dat ze deze extra aandacht nu nodig heeft, maar dat wilden ze niet horen.” Christy is ten einde raad en vraagt hierom de lezers van het forum of ze een slechte moeder is, aangezien ze haar dochter meer aandacht geeft.

Gemixte reacties

Onder het bericht van Christy laten lezers weten hoe zij over de situatie denken. Hieruit blijkt al gauw dat het focussen op Kate niet helemaal juist is. “Ja, je dochter heeft nu veel hulp nodig, maar je jongens ook. Ook zij hebben hun vader verloren”, “Jullie zouden allemaal in therapie moeten. Het is voor iedereen moeilijk om een vader en man te verliezen” en “Het missen van een filmavondje met je zoons betekent niet meteen dat je een slechte moeder bent, maar vergeet niet dat ook je zoons aandacht nodig hebben”, klinkt het in de reacties. Wat denk jij? Is de moeder op een goede manier bezig of juist helemaal niet?

*Christy is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam aitaattention.

Lees ook: ‘Ik wil de naam van mijn baby niet samen met de vader kiezen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels