Oeh: in deze plaats in Nederland kun je wijnen in een wijngaard

wijn

Prik maar alvast een datum met je vriendinnen of je partner!

Wanneer je aan een wijngaard denkt, dan denk je al gauw aan landen als Italië en Frankrijk. Of iets verder weg, zoals Zuid-Amerika of Zuid-Afrika. Maar niets is minder waar. Wij vertellen je graag waar je in Nederland een heerlijk wijntje van eigen bodem én in een wijngaard kunt drinken.

Van Nederlandse bodem

Een middagje wijnen met vriendinnen klinkt als muziek in de oren. En helemaal wanneer je ook nog eens kunt proosten tussen de zoetsappige druiven in een wijngaard. Een droom die uitkomt, het kan namelijk allemaal bij de Amsteltuin in Amstelveen.

Druiventeler Douwe en veel vrijwilligers vertellen je graag vol passie over de wijngaard en de verschillende wijnen, tijdens een rondleiding die je natuurlijk afsluit met het drinken van… wijn! Daarnaast verzorgen ze feestjes, vergaderingen, een high wine of kun je de wijngaard bezoeken voor een dagbesteding. Ook kun je er een lekker hapje eten, wanneer je trek krijgt van het wandelen of drinken. Bovendien is er een romantische picknick tussen de wijngaard te boeken. Ontzettend leuk voor een date of een hint voor je partner.

Met speciale druivensoorten, beproefde werkwijzen en veel aandacht lukt het Douwe en zijn vrijwilligers om maar liefst vijf heerlijke wijnen uit Noord-Holland te maken, die lijken op de godendranken uit Italië of Frankrijk. Deze wijnen zijn te drinken en te koop in de tuin. Een huisgemaakte frisse, witte wijn of een rosé met een bubbeltje erin. Het maakt je dag helemaal af, cheers!

Lees ook: Bertie uit Boer Zoekt Vrouw is getrouwd!

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Wijngaard Amsteltuin, Linda | Beeld: Adobe Stock